Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Καλή επιτυχία παιδιά και ψυχραιμία γονείς


Ημουνα νιός και γέρασα και το πρόβλημα της παιδείας προϋπήρχε,υπάρχει και θα υπάρχει όσο ο κάθε υπουργούλης της συμφοράς βαυκαλίζεται νομίζοντας πως αυτός θα το λύσει!

Αλλοι πατάνε πεπονόφλουδες κι άλλοι άγονται και φέρονται από ντόπια και ξένα συμφέροντα που κινούνται γύρω από το εμπόριο της γνώσης των επιστημών,τα χρόνια περνάνε,η Δημόσια Ελληνική Παιδεία αργοπεθαίνει,τα Ελληνόπουλα γράφουν γκρίκλις,οι υπουργούληδες πάνε σπίτια τους και....

Κουτσά στραβά κι ανάποδα αρχίζουν σήμερα το πρωί οι πανελλαδικές εξετάσεις με το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας γενικής παιδείας!

Μετά τους παλικαρισμούς ένθεν και ένθεν ήρθε η απόφαση των καθηγητών να μην απεργήσουν μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι πρόεδροι των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) που συνεδρίαζαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα -μετά από θυελλώδεις συζητήσεις, ανατροπές και αντεγκλήσεις- αποφάσισαν ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι όροι για να πραγματοποιηθεί η απεργία.

Οι καθηγητές συνεκτίμησαν το γεγονός της επιστράτευσης, αλλά και την αρνητική στάση για απεργίες μέσα στις εξετάσεις, τόσο της ΑΔΕΔΥ όσο και της ΓΣΕΕ και κατέληξαν στην απόφαση να μην προχωρήσουν σε απεργία.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ που είχε λάβει την απόφαση για απεργίες πριν την επιστράτευση επανήλθε αργά χθες το βράδυ ζητώντας να ψηφίσουν οι πρόεδροι αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για απεργίες. Το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό εναντίον των απεργιακών κινητοποιήσεων, καθώς μόλις 18 πρόεδροι ήταν υπέρ της άποψης ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για απεργία, 9 κατά και 57 ψήφισαν λευκό. 'Ετσι, δεν διαμορφώθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία για να προχωρήσουν οι καθηγητές σε απεργία.

Καλή επιτυχία παιδιά και ψυχραιμία γονείς
Ας μην ξεχνάμε πως εκατοντάδες χιλιάδες νέοι με πολλά πτυχία σήμερα είναι άνεργοι και χιλιάδες ακόμα εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί ή και απλήρωτοι.
Ομως τα παιδιά πρέπει να σπουδάσουν (κι αυτή είναι υποχρέωση ενός ευνομούμενου κράτους!),να μορφωθούν και να γίνουν σωστοί πολίτες με δική τους βούληση κι όχι άβουλα προβατάκια που τα θέλει το σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom