Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Πορεία της ΟΛΜΕ προς τη Βουλή - Κλειστές οι Σταδίου, Αθηνάς και Πειραιώς - Στους δρόμους οι καθηγητές της Θεσσαλονίκης - ΒΙΝΤΕΟ

Άρχισε η πορεία της ΟΛΜΕ προς τη Βουλή, μετά το συλλαλητήριο έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, με αφορμή την απόφαση του υπουργού Παιδείας, ΚωνσταντίνουΑρβανιτόπουλου, για επιστράτευση των καθηγητών ώστε να διεξαχθούν κανονικά οι Πανελλαδικές.


Στο συλαλλητήριο είχε μεταβεί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίσης και ο Αντώνης Σταματόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό, που επίσης είναι επιστρατευμένοι.


Η Ομοσπονδία των Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης αντιδρά έντονα στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι πάντως έλαβαν αρνητική απάντηση στο πρώτο αίτημά τους ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για προσωρινό πάγωμα των κυβερνητικών αποφάσεων. 



Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα και το συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, στην πλατεία Ομόνοιας. Λόγω της συγκέντρωσης, στην οποία δίνει το παρών και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, έχουν κλείσει οι οδοί Σταδίου, Αθηνάς και Πειραιώς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκατοντάδες καθηγητές, παρά το ψιλόβροχο που έπεφτε στη Θεσσαλονίκη, έκαναν συγκέντρωση, διαμαρτυρόμενοι για την "πολιτική επίταξή" τους.
Κάποιοι, μάλιστα, όπως διαβάζουμε στο ThessToday,  έγραψαν με κόκκινη μπογιά στη βάση του αγάλματος του Βενιζέλου, τη φράση: "Κάτω η επιστράτευση, νίκη στην απεργία". 

Δείτε το video από τη συγκέντρωση:



Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από τις ΕΛΜΕ, στο άγαλμα του Βενιζέλου ενώ ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με προορισμό το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης και τη συμμετοχή περιπου 2.000 ατόμων.



Δείτε το video με τις δηλώσεις του προέδρου της Ε' ΕΛΜΕ Χρήστου Ζαγανίδη:



Εξάλλου, συγκέντρωση συμπαράστασης έκαναν μέλη του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αγίας Σοφίας και στη συνέχεια, με πορεία, έφθασαν στο άγαλμα του Βενιζέλου όπου ένωσαν τις "δυνάμεις" τους με τους καθηγητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom