Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Οι Ζωγραφαίοι δεν χαρίζουν τίποτα – Το κτήμα το έχουμε ήδη πληρώσει - Κάλεσμα για την Τετάρτη 17/4



Έχουν περάσει 6 χρόνια από την αγορά του μισού κτήματος Ζωγράφου από τον Δήμο με 19,5 εκ. Με συμβόλαιο αγοράς που περιέγραφε την ανέγερση εμπορικού κέντρου και συνοδεύτηκε από τη σύναψη παράνομου δανείου το οποίο χρέωσε το Δήμο με 45 εκ. για τα επόμενα 25 χρόνια.

Στα χρόνια που πέρασαν ο λαός του Ζωγράφου με πολύμορφους μαζικούς αγώνες κατάφερε να ακυρώσει καταρχήν την τσιμεντοποίηση και να αποδείξει πως η αγορά ήταν μετέωρη αφού ο χώρος δεν είχε χαρακτηριστεί. Το ΣΧΟΠ αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει την μετατροπή του χώρου σε χώρο κοινόχρηστου πρασίνου και επίκειται η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που οριστικοποιεί τη μετατροπή.

Η οικογένεια Ζωγράφου αφού επιχείρησε να ανατρέψει την εξέλιξη δωροδοκώντας αποφάσισε να δώσει όλο το οικόπεδο στη τιμή που αγοράστηκε το μισό προκειμένου να αποφευχθεί η απαλλοτρίωση και αποκαλεί με περισσό θράσος τη διαδικασία «δωρεά» για κάτι που έχουμε ήδη πληρώσει και με το παραπάνω.

Η επιτροπή μας αγωνίζεται όλα αυτά τα χρόνια για να απαλλοτριωθεί ο χώρος με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να μην επιβαρυνθεί ο Δήμος μας με το κόστος μιας απαλλοτρίωσης, για να γίνει πάρκο υψηλού πρασίνου χωρίς εμπορικές χρήσεις.

Με βάση τις πάγιες θέσεις μας διαφωνούμε με την επικύρωση του συμβολαίου αγοράς και την αναγορεύση των Ζωγραφαίων σε δωρητές και θεωρούμε ότι θα είναι εντελώς καταστροφικό για τους δημότες και σοβαρές οι ευθύνες των δημοτικών συμβούλων αν η επικύρωση γίνει πριν την έκδοση του ΠΔ και χωρίς να πληρούνται κατ’ ελάχιστο οι εξής όροι:

1. Εκτίμηση της εμπορικής και αντικειμενικής αξίας του κτήματος σήμερα, με διαφάνεια και αποδεκτή μεθοδολογία ώστε να γνωρίζουμε την τιμή αυτού που αγοράζουμε.

2. Διασφάλιση ότι οι ποινικές ευθύνες όσων ενέργησαν παράνομα (σύναψη παράνομου δανείου, πολλαπλώς παράνομο συμβόλαιο αγοράς, πλαστογράφηση υπογραφής, δωροδοκία) και χρέωσαν με πολλαπλό τίμημα τον Δήμο δεν παραγράφονται

3. Η χρήση για την οποία αγοράζεται το κτήμα είναι το πάρκο υψηλού πρασίνου, χρήση που θα επικυρωθεί και από το σχετικό υπό έκδοση Προεδρικό Διάταγμα.

4. Ο Δήμος δεν αναγνωρίζει το παράνομο δάνειο, δεν δέχεται περικοπή των επιδοτήσεων του και η ανάληψη της αποπληρωμής του από το κράτος αποκλειστικά αφορά τη συμμετοχή του κράτους στην υποχρέωση απαλλοτρίωσης.

Οι όροι αυτοί ισοδυναμούν με την απαλλοτρίωση από το κράτος του κτήματος, σεβόμενοι την αρχή πως ένα πάρκο υψηλού πρασίνου αυτής της έκτασης έχει υπερτοπικό χαρακτήρα. Όσο μεγάλη και να είναι η ανάγκη για ένα πάρκο-ανάσα στο κέντρο του Ζωγράφου χωρίς εμπορικές χρήσεις δεν μπορεί στο όνομα της να χρεωθεί ο Δήμος με 45 εκ. με αποτέλεσμα την πλήρη εξαφάνιση των κοινωνικών λειτουργιών του που ήδη υπολειτουργούν ενώ δεν παρακρατούνται ακόμα δόσεις του δανείου.

Οι Ζωγραφαίοι δε χαρίζουν τίποτα – Το κτήμα το έχουμε ήδη πληρώσει

Όχι στο πλυντήριο ευθυνών

Καμιά παρακράτηση της κρατικής επιδότησης του Δήμου για παράνομο δάνειο

Το κτήμα Ζωγράφου πάρκο υψηλού πρασίνου –χώρος πολιτισμού χωρίς εμπορικές χρήσεις

Καλούμε το λαό του Ζωγράφου να δώσει μαζί με την Επιτροπή την τελευταία μάχη ώστε το Κτήμα να του αποδοθεί χωρίς να υποθηκευτεί το μέλλον της πόλης μας.

ΟΛΟΙ/ΕΣ στο Δημαρχείο την Τετάρτη 17/4 στις 5.00μμ

Επιτροπή αγώνα κατοίκων για  να γίνει το Κτήμα Ζωγράφου κτήμα του λαού 

Εκτός από το κάλεσμα στο Δημαρχείο υπάρχει και το ΣτΕ  ( Πανεπιστημίου 47- 49) που συζητά την προσφυγή μας κατά του ΥΠΕΚΑ για την καθυστέρηση στην έκδοση του ΠΔ  στις 9:00 πμ επίσης την Τετάρτη 17/4
6 χρόνια  κρίνονται σε μια μέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom