Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Μεγάλη φωτιά αυτή την ώρα στην Κερατέα,εκκενώθηκε προληπτικά οικισμός - Πύρινο μέτωπο και στη Λακωνία


Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται απο τις 1:30 το μεσημέρι στην Δροσιά Κερατέας όπου οι φλόγες έχουν "κυκλώσει" τον οικισμό Σιντερίνα. Οι κάτοικοι βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν τα σπίτια τους, φεύγουν απο την περιοχή.

Η πυρκαγιά πλησιάζει την Π. Φώκαια και οι αρχές διέταξαν την προληπτική εκκένωση γηροκομείου.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση ενώ στο σημείο βρίσκονται 39 πυροσβέστες, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα με 13 οχήματα.

Απο αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Ηδη οι κάτοικοι του οικισμού Σιντερίνα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους,ενώ λόγω των ανέμων σταμάτησαν να πετούν αεροπλάνα και επιχειρεί μόνο ελικόπτερο.

Κι άλλη φωτιά στη Λακωνία
Πυρκαγιά καίει στην περιοχή Μεγάλη Σπηλιά Νεάπολης στη Λακωνία από τις 9:40 το πρωί. Η φωτιά ξεκίνησε από χωματερή και γρήγορα έλαβε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, χωρίς να απειλεί πάντως κατοικημένες περιοχές. Επί τόπου βρίσκονται 18 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη της Πυροσβεστικής .

Πυρκαγιά και στην Κάτω Βασιλική Αιτ/νίας
Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα στο λόφο της Αγίας Τριάδας στην Κάτω Βασιλική από την πλευρά που βρίσκετε το ρέμα που διασχίζει το κάμπο της Κάτω Βασιλικής. Η φωτιά έχει κάψει πευκοδάσος και ελαιόδεντρα από παρακείμενα χωράφια. Στην περιοχή ήδη βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα και εθελοντές που κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom