Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Oι ανίκανοι πολιτικοί αρχηγοί δεν βρήκαν κοινό τόπο - Αναλαμβάνει ο Παπούλιας - Νέες δημοσκοπήσεις εν όψει νέας κάλπης

Δεν μπόρεσαν οι ανίκανοι πολιτικοί αρχηγοί να βρούνε κοινό τόπο στις μεταξύ τους διαβουλεύσεις αλλά θα πάνε αύριο στον Παπούλια,που εκ του Συντάγματος αναλαμβάνει ρόλο!ή θα τους "βάλει" μυαλό υποχρεώνοντάς τους να συγκυβερνήσουν,κυκλοφορούν πολλά σενάρια,ή θα διορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό ανώτατο δικαστή για να πάει η χώρα ξανά σε εκλογές.Παράλληλα όμως από διάφορες πλευρές έρχονται μηνύματα τρομοκρατίας του λαού και από Παπαδήμο που είπε στον Παπούλια:"Η Ελλάδα κινδυνεύει με κατάρρευση" και από το γερμανικό Der Spiegel,που γράφει σήμερα: "Δραχμή και πραξικόπημα βλέπουν οι αναλυτές για την Ελλάδα"!
Κι όλοι αυτοί δεν αναρωτιούνται:τι χειρότερο μπορεί να πάθει ο μέσος πολίτης που δεν έχει δουλειά,δεν έχει φαγητό,δεν έχει στον ήλιο μοίρα πια;
Μόνο οι ίδιοι κινδυνεύουν και τα συμφέροντα αυτών που εκπροσωπούν.
Κι από την άλλη πέφτουν βροχή οι νέες δημοσκοπήσεις που πάνω κάτω δίνουν τα ίδια αποτελέσματα.Οπότε με ποιο τρόπο θα σχηματιστεί κυβέρνηση μετά από νέες κάλπες;
Ζείδωρον

Διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ από τηνiefimerida.gr/
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επιστρέφει τη διερευνητική εντολή στη μία το μεσημέρι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πλέον δρομολογείται η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, ως μια ύστατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης.

Την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας επιβεβαίωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα της Παρασκευής με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι πρότεινε οικουμενική κυβέρνηση με όρο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το σχήμα είναι προϋπόθεση. Μικροκομματικοί υπολογισμοί και αλαζονείες δεν ταιριάζουν σε αυτές τις συνθήκες, είπε, συμπληρώνοντας: «Αλλωστε, αν επαναληφθούν οι εκλογές, τι θα άλλαζε;»

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας είπε όχι σε σχηματισμό οικουμενική κυβέρνησης τονίζοντας οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλάει με 2 γλώσσες και λέει την αλήθεια στο λαό. Εμεις δεν μιλάμε με δύο γλώσσες, δεν παίζουμε παιχνίδια πίσω απο τις πλάτες του ελληνικού λαου. Το μνημόνιο δεν δικαιούται να το εφαρμόσει καμία κυβέρνηση, τόνισε χαρακτηριστικά.

Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, μια νέα δημοσκόπηση από την Καπα Research ,βγαίνει στο φως της δημοσιότητας, που φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα με ποσοστό 20,5% , την Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 18,1% ενώ το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί στο 12,2%.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που θα δημοσιευτεί στο Βήμα της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ανοδική πορεία στην πρόθεση ψήφου αγγίζει το 20,5%.

Η Νέα Δημοκρατία έχει 18,1% ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12,2% , το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου με 8,4% , το ΚΚΕ υποχωρεί στο 6,5 και η Χρυσή Αυγή στο 5,8%. Η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom