Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Κοινωνικό Παντοπωλείο στου Ζωγράφου ΤΩΡΑ.Οι ανάγκες μας πάνω απο τα κέρδη τους.


του Θανάση Δαβαλά

Η ιδέα απλή και την έχετε ακούσει όλη πιθανότατα. Ας δούμε πως μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη.

Σε κάποιο χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου (ο οποίος ανήκει στον πολίτη της πόλης μας και δόξα σοι ο Θεός έχουμε αρκετούς) ο οποίος δεν χρειάζεται καν να είναι σε κεντρικό σημείο (ο κόσμος μπορεί να ενημερωθεί για το που) κάποιοι υπάλληλοι του Δήμου (που απο εμάς πληρώνονται και αυτοί) αρχίζει την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης για μια οικογένεια.

Μιλάμε για μια επιχείρηση που χωρίς να έχει στόχο το κέρδος, χωρίς κόστη ενοικίων, μισθών και άλλα λειτουργικά έξοδα που θα καλύψει ο Δήμος Ζωγράφου (και τα οποία πληρώνουμε μέσω των δημοτικών τελών) θα μπορέσει να παρέχει σε όλους ανεξαιρέτως φθηνά προιόντα.

Προσοχή σε αυτό το σημείο. Υπάρχουν κάποιες ενστάσεις της Λαικής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) τις οποίες αποδέχομαι. Σε αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ προιόντα έτοιμα προς λήξη απο διάφορα supermarket. Δεν είναι τα στομάχια των παιδιών μας οι σκουπιδότοι του κάθε ιδιώτη. Μόνο τα έξοδα λειτουργίας που θα καλύπτει ο Δήμος Ζωγράφου και η απουσία κέρδους φτάνει και περισσεύει για να υπάρξει δραστική μείωση των τιμών.

Κάποιοι θα πουν οτι υπάρχουν νομικοί και άλλοι περιορισμοί στο εγχείρημα αυτό. Μην κάνετε το κόπο να τους απαριθμήσετε. Δεν ιδρώνει το αυτί μου. Αν έχουν τα κότσια να αποπειραθεί κάποιος να σταματήσει την λειτουργία του ας έρθει.Θα βρει αντιμέτωπο όλο το λαό του Ζωγράφου.Το θέμα είναι αν οι κυβερνώντες μας έχουν τα κότσια να αναμετρηθούν με τα συμφέροντα. (super market κ.α.) .Ο πεινασμένος δεν έχει καμία επιλογή.

Για όσους μου μιλήσουν για θεωρίες όπως σοσιαλισμός, καπιταλισμός ενα θα του πω απερίφραστα. Αδιαφορώ για τις θεωρίες σας.Όσο υπάρχει ενα παιδί που πεινάει όλη η ανθρωπότητα στερείται ηθικής αξίας και σημασίας.
zografou.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom