Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Βροχές,καταιγίδες,μποφόρια και χαμηλές θερμοκρασίες σήμερα - Χιόνισε χτες στον Παρνασσό!!!


Εκτός της Δυτικής Ελλάδας,όπου ο καιρός αναμένεται βελτιωμένος,στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα είναι έντονα, τη νύχτα όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα βορειοανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
Συγκεκριμένα θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 12, από 8 έως 15 στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 10 έως 20 στη Νότια Ελλάδα, από 12 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και από 15 έως 21 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές και στην Κρήτη.

Χιόνισε χτες στον Παρνασσό
Χιόπτωση σημειώθηκε την Πέμπτη 17/5 στον Παρνασσό, σύμφωνα με τον αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθώς οι θερμοκρασίες κυμάνθηκαν στο υψόμετρο των 2240 μέτρων, σε αρνητικά επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom