Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη-Πήρε το Κύπελλο από την ΤΣΣΚΑ με 61-62


Στον 5ο τελικό της ιστορίας του ο Ολυμπιακός  κατάφερε να κάνει δύο τα τρόπαιά του,παίζοντας τρομερό μπάσκετ στο τελευταίο δεκάλεπτο.Απείλησε σοβαρά στην αρχή την ΤΣΣΚΑ και στο τέλος της πήρε το Κύπελλο μέσα από την αγκαλιά της,νικώντας τη με 62-61!

Η μεγάλη ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο
Απέναντι στο μεγαθήριο του Ρωσικού μπάσκετ,την ΤΣΣΚΑ,ο Ολυμπιακός μέχρι και τη λήξη του τρίτου δεκάλεπτου φαινόταν χαμένος από χέρι μιας και βρίσκονταν 19 πόντους πίσω.Και ω του θαύματος ένα σερί 11-0,στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου,έφερε το παιχνίδι στους -5 και τον Ολυμπιακό να κοιτάζει στα μάτια την ΤΣΣΚΑ και λοξά το κύπελλο.

Η ΤΣΣΚΑ φάνηκε να τα χάνει απέναντι σ' αυτή την αντίδραση του Ολυμπιακού.Η υπεροψία της πήγε περίπατο κι ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία μέσα στην Κωνσταντινούπολη.
Στα τελευταία δευτερόλεπτα το παιχνίδι ήταν γκραν γκινιόλ,οι νεαροί παίκτες του Ολυμπιακού πάλεψαν σαν λιοντάρια έφτασαν στην πηγή,60-58,στα 65" πριν τη λήξη!
Στο τέλος η ΤΣΣΚΑ έχασε δύο βολές ενώ το σκορ ήταν 61-60 υπέρ της,η μπάλα στα χέρια των παικτών του Ολυμπιακού και ο Πρίντεζης έκανε την επική ανατροπή γράφοντας το 61-62!
Η Πόλη φλέγεται από τις ζητωκραυγές των Ελλήνων,ο Ολυμπιακός πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ για το 2012.

Για την ιστορία οι συνθέσεις των ομάδων
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Γιόνας Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς, Λαβρίνοβιτς, Σισκάουσκας, Μεχία, Κρστιτς, Κιριλένκο, Βορόνοφ, Βορόντσεβιτς, Σβεντ, Κάουν, Χριάπα, Γκόρντον.

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Χάινς, Άντιτς, Σπανούλης, Ντόρσεϊ, Κέσελ, Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Σλούκας,Λο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom