Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Ανίκανη Πολιτεία - Κενό γράμμα οι νόμοι - Η Αθήνα βουλιάζει στα σκουπίδια και παρά τις εισαγγελικές εντολές η χωματερή είναι κλειστή!

...δεν αρκούν κύριοι οι εξαγγελίες στρατιωτικών νόμων.Οι νόμοι πρέπει να εμπνέουν στους εργαζόμενους πολίτες το σεβασμό!

- ΤΩΡΑ: Πορεία της ΠΟΕ- ΟΤΑ στο υπ. Οικονομικών
- Εταιρείες μαζεύουν τα σκουπίδια αλλά δεν έχουν που να τα πάνε
- "Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο" λέει ο Σγουρός πετώντας το μπαλάκι στην κυβέρνηση
- Έρχονται πάλι βροχές που θα κάνουν την Αθήνα και τις γειτονιές... Καλκούτα!
- Αναλυτικό ρεπορτάζ του Newsit με δηλώσεις και εικόνα από τη Φυλή

Ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω πάει η κυβέρνηση στο θέμα των σκουπιδιών, παρά τις δηλώσεις επί δηλώσεων.

Από το βράδυ της Παρασκευής ιδιωτικά απορριμματοφόρα - πέντε τον αριθμό - μαζεύουν τα σκουπίδια από κεντρικούς δρόμους της Αθήνας ωστόσο το πρόβλημα δεν λύνεται όσο η χωματερή της Φυλής βρίσκεται υπό κατάληψη.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό που πήρε την απόφαση και ανέθεσε σε τρεις ιδιωτικές εταιρείες το έργο της αποκομιδής, μετά την επείγουσα υγειονομική διάταξη του υπουργείου Υγείας, οι δικές του αρμοδιότητες φτάνουν ως εκεί, πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι στην κυβέρνηση για την εναπόθεση.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου έχει δώσει εντολές για διαδικασία του αυτοφώρου σε όσους παρεμποδίζουν την απόθεση των σκουπιδιών και βλάπτουν την δημόσια υγεία, ενώ τα ΜΑΤ βρίσκονται στη Φυλή.

Ωστόσο - πράγμα οξύμωρο- κανείς δεν παρεμβαίνει για να ανοίξει τελικά η χωματερή. Μετά από "διαπραγμάτευση" που έκανε χθες ο εισαγγελέας με τους απεργούς, εκείνοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρες απεργίες ως την Πέμπτη.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα ξεκίνησαν πορεία ως το υπουργείο Οικονομικών.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom