Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ απόφαση του Λοβέρδου: Oι ψυχικά ασθενείς θα καταβάλλουν ποσοστό από 40% έως 80% της σύνταξης ή του επιδόματός τους

Οι διαμένοντες ασθενείς σε ψυχιατρικά νοσοκομεία θα δίνουν αναγκαστικά μέρος της σύνταξής ή του επιδόματος πρόνοιας πουν παίρνουν (έως και 80%).
Αυτό προβλέπει απόφαση του υπουργού υγείας Α. Λοβέρδου.

κάντε κλικ για μεγέθυνση

Το θέμα παρουσίασε ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ την Παρασκευή 29 Ιουλίου όπου υπάρχει και δήλωση του διευθυντή του 9ου Ψυχιατρικού τμήματος στο Δαφνί Θ.Μεγαλοοικονόμου:

"Τα λιγοστά χρήματα που λαμβάνουν ως σύνταξη ή επίδομα απορίας οι φιλοξενούμενοι είτε στις στεγαστικές δομές (ξενώνες, οικοτροφεία) είτε στα ιδρύματα χρόνιας παραμονής ανέρχονται συνήθως στα 300 ευρώ μηνιαίως, σπανίως δε είναι λίγο περισσότερα και φτάνουν μόνο για τσιγάρα, καφέ και πιθανώς για ελάχιστη ψυχαγωγία το μήνα, ενώ κάποιες φορές χρειάζεται και αγορά των απολύτως απαραίτητων ρούχων. Αυτό που επιχειρείται τώρα ισοδυναμεί με εξόντωση των ανθρώπων αυτών.
Επίσης τίθεται ζήτημα συνταγματικότητας και νομιμότητας αυτής της απόφασης.
Θα κινήσουμε άμεσα νομικές διαδικασίες και στην Ελλάδα
και στο Ευρωπαικό Δικαστήριο απέναντι σε μια απόφαση που οδηγεί στην εξόντωση των ψυχιατρικά ασθενών."
http://kolotoubes.blogspot.com/

2 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Δημήτρη μου ,όπως θα έπεσε στην αντίληψή σου, έσπασα την σιωπή του Αυγούστου που είχα αποφασίσει λόγω των μετακινήσεων μου αλλά και για να αποφορτίσω κάπως το βαρύ κλίμα στον ΠΗΓΑΙΜΟ. Η επικαιρότητα βλέπεις στάθηκε ο πειρασμός προς τουτο

Καλέ μου φίλε. Όταν έκανα αυτήν την ανάρτηση σε σκεπτόμουνα . Ηξερα την αντίδρασή σου.Εσύ όμως ξεπέρασες την σκέψη μου. Ανέβασες το ίδιο θέμα... από την μία σκοπιά θεωρώ.
Σε παρακαλώ πριν μου ρίξεις τον κάνονα διάβασε προσεκτικά την εγγραφή και τα σχόλιά μου και μετά έλα να το συζητήσουμε.Όποια κι αν είναι η άποψή σου θα την ακούσω με μεγάλο σεβασμό αλλά και προσοχή. Ξέρεις πόσο εκτιμώ και υπολογίζω την κρίση σου.
Να μου είστε όλοι καλά και να περνάτε δροσερά το καλοκαιράκι
Με την αγάπη μου πάντα.

zeidoron dtsoukas είπε...

Λυγερή μου χίλια συγνώμην!δεν είχα πάρει χαμπάρι την εγγραφή σου γιατί πίστευα πως βρίσκεσαι ακόμα σε διακοπές.Σχολίασα στον Πηγαιμό κι ενώ φαίνεται να διαφωνούμε,όπως ήσουν σίγουρη από το πρωί,επί της ουσίας την ίδια άποψη έχουμε!
Να είσαι καλά,καλό βράδυ και χαιρετισμούς από τη σύζυγο!Μετράμε μέρες ως τις 13 Αυγούστου,μπας και φύγουμε.

Read more: Go to TOP and Bottom