Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Δώσατε κάτι να σας αξιολογήσουν καλύτερα


Τι να σας κάνω;
Μας βρίσκετε σε δύσκολη εποχή.

Δεν είναι η εποχή που ήτανε γεμάτες οι τσέπες μας από τα δανεικά, τώρα αδειάζουν, γιατί πρέπει να γυρίσουμε πίσω εκείνα που πήραμε!

Αλλιώς;

Θα σας έλεγα εγώ ποιος οίκος αξιολόγησης θα τολμούσε να μας αξιολογήσει άσχημα και να μας υποβαθμίσει!

Θα πηγαίναμε εκεί στα γραφεία τους στη Ν. Υόρκη και θα τους δείχναμε ένα «δείγμα» της οικονομικής μας ευρωστίας σε μερικά «τούβλα», και μετά θα τους καλούσαμε όλους στην Ελλάδα!

Και εδώ;

Που σε πονεί να γιάνει ...

Πάρε μια Μύκονο, Σαντορίνη και Ελούντα με το κότερο, ρίξτους και από δίπλα δυο-τρία δίμετρα νέας εσοδείας από Ουκρανία, και δείξε τους με τα κιάλια και τη βίλλα που θα πάρουν αν αξιολογήσουν όπως πρέπει τη χώρα μας...

Και ποιους οικονομικούς δείκτες;

Με τους δείκτες της χοληστερίνης στο κόκκινο και ξεθεωμένους από τα αρχαιοελληνικά συμπόσια, όχι τρία Α θα μας έβαζαν, αλλά τέσσερα και πέντε!

Ανυπέρβλητοι, Αστείρευτοι, Απροσδόκητοι, Απίθανοι!

Μωρέ ξέραμε εμείς πως γίνονται οι δουλειές αυτές!

Άλλωστε ολοκλήρους Ολυμπιακούς αγώνες κάναμε, και κάτι αθάνατοι κοντέψανε να πεθάνουν από αυτά που φάγανε ...

Αλλά η κακούργα η συγκυρία μας έκανε έτσι που ξεβρακωθήκαμε τελείως, και έρχονται αυτοί οι Τόμσεν και Ρεν και κοιτάνε κάθε μήνα πόσα τσιγάρα καπνίσαμε και πόσα προφυλακτικά χρησιμοποιήσαμε, για να μας βάλουν και τον αντίστοιχο φόρο να μας αλλάξουν τον αδόξαστο.. Οπότε κάθεσαι και σκέπτεσαι, είναι δυνατόν ολόκληρες ΗΠΑ και ολόκληρος Ομπάμα να αφήνει να τον κρίνουν κάτι οίκοι και να αμφισβητούν τη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη; Έστω και τώρα που είναι λίγο ζορισμένη;

Ακούγεται τελείως γελοίο αυτοί που έφτιαξαν αυτά τα συστήματα για να παίζουν οικονομικά παιχνίδια και να κονομάνε, να έρχονται τώρα να τους βαθμολογούν τους ίδιους λιγάκι μέτριους ...

Σαν να λέμε σηκωθήκανε τα αγγούρια να χτυπήσουν το μανάβη!

Όπως επίσης ακούγεται γελοίο η ΕΕ που πάει να σώσει τη χώρα μας την Ελλάδα, κοντεύει να φαλιρίσει η ιδία!

Όταν ακούς ότι δεν πάνε καλά, Ισπανία και Ιταλία και Βέλγιο και μμμ.. ίσως και Γαλλία, άρα τότε αναλογικά η χώρα μας πάει μια χαρά!

Με τόσα χρέη, τόσους δημοσίους υπαλλήλους, τόσους ανέργους και μετανάστες, και έσοδα... καφενείου, αφού συνεχίζουμε και υπάρχουμε είμαστε άριστοι!

Εκτός κι να όλα προήλθαν από την Ελλάδα, αν όλα τα δημιουργήσαμε εμείς, και το ρήγμα στην ΕΕ, και την οικονομική υποβάθμιση των ΗΠΑ, και την τρύπα του όζοντος στην ατμόσφαιρα!

Οπότε να μας προσέχουν περισσότερο, και να μας δανείζουν πιο πολλά, μην κάνουμε και κανέναν πυρηνικό πόλεμο ...

Αμέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom