Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Tην ακοή του έχασε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος απο χειροβομβίδα κρότου-λάμψης

Την ακοή το και στα δύο αυτιά απώλεσε πλήρως ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος επειδή οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν σε απόσταση αναπνοής χειροβομβίδα κρότου-λάμψης κατά την καταστολή των διαδηλωτών στις 15 Ιουνίου.

Ο δημοσιογράφος κάλυπτε το ρεπορτάζ για τις διαδηλώσεις, ενώ στην προσπάθειά του να φτάσει πεζός στο νοσοκομείο, ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από μέλη της ομάδας «Δέλτα».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ «καταδικάζει απερίφραστα την ωμή κρατική βία που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στο δημοσιογράφο-μέλος της ΕΣΗΕΑ, Μανώλη Κυπραίο, ο οποίος είχε την ατυχία να κάνει τη δουλειά του κατά τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα».

Όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ: «οι σκηνές αυτές παραπέμπουν σε αλλοτινές εποχές, όπου η καταλυμένη Δημοκρατία επέτρεπε τέτοιες συμπεριφορές και απέτρεπε την ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος».

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει πως δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα σταθεί στο πλευρό του δημοσιογράφου, που κατέστη ανάπηρος και ανήμπορος να εργαστεί στον τόσο απαιτητικό κλάδο της ενημέρωσης, και θα ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα για τη δικαίωσή του αλλά και για την ανεμπόδιστη άσκηση του λειτουργήματος της ενημέρωσης από όλα τα μέλη της».

7 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Tη δημοκρατία τους μέσα τω κερατάδω....

zeidoron dtsoukas είπε...

Ρίκη μου ξέρεις πόσες φόρες σκέφτομαι όσα είχες γράψει τότε με το μακελειό στο Ρέντη;ΔΕΝ μπορεί τη μία να είμαστε αδέρφια και την άλλη να μας βλέπουν σαν το χειρότερο εχθρό τους!
Θεέ μου σχώρα με...

ΑΔΗΣ είπε...

Συναίβει ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ.
Εάν (ας πούμε )συμβεί κάτι σε
έναν πολιτικό θα αδειάσει η
Βουλή μονομιάς.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Δημητρη, και μενα μου εχουν έρθει τα πάνω κάτω....Αλλα....

Μήπως νατοϊκά ΜΑΤ χτυπάνε τους αγανακτισμένους Έλληνες;;
Αν;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Που ζούμε βρε φιλε μου;;;;;

zeidoron dtsoukas είπε...

Ναι τ' αυτιά των Βουλευτών έχουν μεγαλύτερη αξία Αδη!
Θα δεις φίλε μου σιγά σιγά θα τρέμουν και τον ίσκιο τους κι ακόμα χειρότερα όταν θα πάψουν να είναι βουλευτές.
Ολα εδώ πληρώνονται λέει μια παροιμία.

zeidoron dtsoukas είπε...

Ρίκη ακόμα κι έτσι να είναι γιατί δεν βγαίνουν τα συνδικαλιστικά όργανα των δικών μας να το καταγγείλουν;
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ούτε για τους αξιωματούχους,ούτε για τους απλούς αστυνομικούς.Επαιξαν το παιχνίδι της πολιτικής εξουσίας και σάπισαν το λαό στο ξύλο.Και το ξύλο και κάτι άλλο δεν ξεπληρώνονται με τίποτα!Αυτή η Τετάρτη 29/6 δεν θα ξεχαστεί απ' όσους βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας τουλάχιστον.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Δημητρη, προς Θεου, δεν δικαιολογω...ίσα ίσα....κατακρίνω...Μια εκδοχή απλως παρέθεσα...

Read more: Go to TOP and Bottom