Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Δοξάστε τους!απέρριψαν αιτήματα άρσης ασυλίας 4 Βουλευτών


Όπως πληροφορούμαστε από την εφημερίδα Real News, απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής τα εισαγγελικά αιτήματα άρσης των ασυλιών τεσσάρων βουλευτών.
Πρόκειται για τους:

-Γεώργιο Αρβανιτίδη (ΠΑΣΟΚ, Β΄Θεσσαλονίκης) που κατηγορείται για εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης χωρίς άδεια, καθώς και για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών, όταν ήταν δήμαρχος Εχεδώρου Θεσσαλονίκης.
Η εισαγγελική αίτηση απορρίφθηκε με 206 αρνητικές έναντι 5 θετικών ψήφων.

-Κωνσταντίνο Κουκοδήμο (ΝΔ, Πιερίας) που κατηγορείται ότι, ως υφυπουργός αθλητισμού, χορήγησε…. άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονήτριας κλασσικού αθλητισμού σε άτομο χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα.
Η εισαγγελική αίτηση απορρίφθηκε με 204 αρνητικές ψήφους έναντι 6 θετικών ψήφων.

-Παύλο Μαρκάκη (ΛΑΟΣ, Μαγνησίας) που κατηγορείται ότι, ως αντιδήμαρχος Βόλου, έβαλε μπάρες σε κεντρική αρτηρία, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η προσέγγιση οχημάτων προς ξενοδοχειακή μονάδα.
Η εισαγγελική αίτηση απορρίφθηκε με 207 αρνητικές έναντι 4 θετικών ψήφων.

- Ευγενία Τσουμάνη- Σπέντζα (ΝΔ, Επικρατείας ) που κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, για όσα είχε δηλώσει, ως γενική γραμματέας Ισότητας το 2007, σχετικά με τη ΜΚΟ Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι.
Η εισαγγελική αίτηση απορρίφθηκε με 207 αρνητικές ψήφους έναντι 4 θετικών..

Έπειτα από όλα αυτά, εμείς ως απλοί πολίτες, αναρωτιόμαστε:

Είτε οι τέσσερις εισαγγελείς δεν γνωρίζουν το νόμο και άρα κακώς ζήτησαν τη δίωξη των ανωτέρω βουλευτών, είτε η Βουλή κάλυψε τις παρανομίες. Δεν μπορεί, ένα από τα δύο συμβαίνει.
Πάντως αυτό είναι το πολιτικό μας σύστημα.
Πηγή: http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/01/4.html

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η Βουλή απορρίπτει εισαγγελικά αιτήματα άρσης ασυλίας βουλευτών.Πάγια τακτική όλων των κομμάτων.Πως λέμε κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει;
Διαβάστε και τι ακριβώς γράφει το άρθρο 61 του Συντάγματος για την ασυλία των Βουλευτών και κάντε τους συλλογισμούς σας.


Άρθρο 61
1. Ο βουλευτής δεν καταδιώκεται ούτε εξετάζεται με οποιονδήποτε τρόπο για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων.
2. Ο βουλευτής διώκεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμηση, κατά το νόμο, ύστερα από άδεια της Βουλής. Αρμόδιο για την εκδίκαση είναι το Εφετείο. Η άδεια θεωρείται ότι οριστικά δεν δόθηκε, αν η Βουλή δεν αποφανθεί μέσα σε σαράντα πέντε ημέρες αφότου η έγκληση περιήλθε στον Πρόεδρο της Βουλής. Αν η Βουλή αρνηθεί να δώσει την άδεια ή αν περάσει άπρακτη η προθεσμία, η πράξη θεωρείται ανέγκλητη. Η παράγραφος αυτή έχει εφαρμογή από την προσεχή βουλευτική περίοδο.
3. Ο βουλευτής δεν έχει υποχρέωση μαρτυρίας για πληροφορίες που περιήλθαν σ' αυτόν ή δόθηκαν από αυτόν κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ούτε για τα πρόσωπα που του εμπιστεύθηκαν τις πληροφορίες ή στα οποία αυτός τις έδωσε.

6 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Καλημέρα και από εδώ! ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!! Ο Πρόεδρος της Βουλής δεν είχε υποσχεθεί να καταθέσει νόμο για την άρση της ασυλίας όπως είναι στην Ευρώπη;;;;;;;;;;;;
Μας δουλεύουν όλοι τους.Αν ο Εισαγγελέας ζήτησε άρση της ασυλίας έπρεπε να δοθεί. Για σένα και εμένα ο εισαγγελέας δεν θα ζητούσε την έρευνα για παρόμοιες υποθέσεις;;;
Δεν υφίσταται λοιπόν θέμα ''δεν ξέρει το νόμο ο Εισαγγελέας''!!! Υφίσταται θέμα ισότητας και ισονομίας που οι κ κ των κομμάτων την έχουν καταργήσει!!
Να τους χαιρόμαστε όλους και τους 300! Γιατί και αυτοί οι 4-5 που ψήφισαν ναι στην άρση για τα μάτια μας είναι!!!!
Νοιώθω πλήρη απογοήτευση από όλους τους!!!!
Να σαι καλά!!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

ΑΙΣΧΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!

Στον Γκλετσο ομως εφηρμοσαν το νομο κατα γράμμα επειδη δουλεψε για το αυτονοητο περι δικαιου αισθημα

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Δυστυχώς δεν περίμενα κάτι άλλο.
Εχω εκπαιδευτεί να βλέπω την "πορνεία" ενός συστήματος, που δεν μας αξίζει..αλλά..
Συγνώμη αν πρόσβαλα την πορνεία.

zeidoron dtsoukas είπε...

Αχ,αυτή η απογοήτευση είναι γενική αγαπητή Αννα.Συντεχνία και κλειστό επάγγελμα είναι και το βουλευτιλίκι.
Ποτέ δεν πίστευα πως η καρέκλα της εξουσίας διαφθείρει συνειδήσεις σε τόση μεγάλη έκταση αλλά δυστυχώς φροντίζουν να το αποδεικνύουν μόνοι τους.
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Είπαμε βρε Ρίκη μου ότι η δικαιοσύνη και αλλήθωρη είναι και μάλλον πάσχει κι από καταρράκτη αλλά εδώ μιλάμε για τους εθνοπατέρες μας που καλύπτονται πίσω από το άρθρο 61 του Συντάγματος,που το ερμηνεύουν με το συντεχνιακό τους δίκαιο.
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Και βέβαια Αντιγόνη μου πρόσβαλες την πορνεία γιατί εκεί παρ' ότι οι νόμοι είναι άγραφοι τηρούνται πιστά!
Το κακό είναι πως αυτό το σάπιο σύστημα που υφιστάμεθα ούτε το φτιάξαμε εμείς,ούτε το διαχειριστήκαμε ποτέ.
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

Read more: Go to TOP and Bottom