Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Ορεινή Κορινθία: Επιχείρηση της αστυνομίας παρουσία εισαγγελέα στο λαγούμι (βίντεο)


Σοκ έχει προκαλέσει το πανελλήνιο η υπόθεση των αυτοαποκαλούμενων «παλαιοχριστιανών» που ζουν στην ορεινή Κορινθία κάτω από πρωτόγονες συνθήκες.

Στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών βρίσκονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν τα παιδιά της πολύτεκνης οικογένειας, που εντοπίστηκε να ζει σε λαγούμι στην ορεινή Κορινθία.

Μετά την εισαγγελική παρέμβαση για απομάκρυνση των ανήλικων παιδιών των αυτοαποκαλούμενων «παλαιοχριστιανών» από το λαγούμι και την κατεπείγουσα προανάκριση που διέταξε ο εισαγγελέας χθες, νωρίς το πρωί της Κυριακής (18.02.24) ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας, που παρεμβαίνει κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, συνοδεία εισαγγελέα και υπηρεσιών του Δήμου

Μάλιστα, κάτοικος της περιοχής μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως ο εισαγγελέας δεν έχει εντοπίσει παιδιά στις σπηλιές και πως ο 45χρονος ζήτησε να έρθει δικηγόρος στο σημείο.

Την ίδια ώρα, ο αντιδήμαρχος της περιοχής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι όπως προέκυψε από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ,  αγνοούνται κάποια από τα παιδιά της οικογένειας, καθώς δεν βρέθηκαν στα λαγούμια. 

«Κάναμε την επιτόπια αυτοψία, από εδώ και πέρα θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες», είπε ο αντιδήμαρχος της περιοχής. 

Στο μεταξύ, πληροφορίες του ΣΚΑΪ κάνουν λόγο για βίαιη συμπεριφορά του 45χρονου πατέρα, ο οποίος αντέδρασε στην επέμβαση της εισαγγελέως. Αναμένεται τώρα η προσαγωγή του. 

Υπενθυμίζεται πως χθες ο εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα προανάκριση και συγκεκριμένες απαντήσεις από τους αστυνομικούς, που συνεχίζουν τη δική τους έρευνα, ζητώντας να μάθει πόσα είναι τα παιδιά στο κοινόβιο, πόσα από αυτά είναι κάτω των 16 ετών και δεν πηγαίνουν σχολείο, όπως προβλέπει ο νόμος και τι συμβαίνει με ένα βρέφος 11 μηνών που ζει μαζί τους, αγνώστου πατρός.

Νωρίτερα το Σάββατο, τα παιδιά απομακρύνθηκαν από το λαγούμι με εισαγγελική διαταγή, ωστόσο στη συνέχεια επέστρεψαν σε αυτό, όπως επιβεβαίωσε στον Alpha ο πατέρας της οικογένειας.

Πλέον, οι αρμόδιες υπηρεσίες, θα δουν τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και θα αποφασίσουν, αν θα απομακρυνθούν.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom