Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Γυναικοκτονία στο Ηράκλειο: «Δεν δούλευε, αυτή τον τάιζε», αποκαλυπτικές μαρτυρίες


Αποκαλυπτικές είναι οι μαρτυρίες για τον δράστη της νέας γυναικοκτονίας. Ο 39χρονος πυροβόλησε με το περίστροφό του στο κεφάλι την 29χρονη σύντροφό του, το πρωί της Παρασκευής (16/2) μέσα στο διαμέρισμά τους στο Ηράκλειο Κρήτης, με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Το ζευγάρι διέμενε σε διαμέρισμα 2ου ορόφου, στην οδό Πατρόκλου, στα Καμίνια. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ και οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο βρήκαν την γυναίκα νεκρή, πεσμένη δίπλα στον καναπέ του καθιστικού.

Η 29χρονη βρισκόταν μέσα σε μια λίμνη αίματος, ενώ αίμα βρέθηκε και σε ένα σεντόνι. Φορούσε τα ρούχα της και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έφερε τραύμα από σφαίρα στο πλάι του κεφαλιού της, κοντά στο αυτί, σύμφωνα με το creta24.

Ο 39χρονος ομολόγησε το έγκλημα, λέγοντας ότι πυροβόλησε την σύντροφό του με ένα πιστόλι. Το όπλο του εγκλήματος βρέθηκε σε ένα τραπεζάκι μέσα στο σπίτι και είχε μέσα τρία πλήρη φυσίγγια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο χώρο βρέθηκε και μια βολίδα.

Τα δύο τηλεφωνήματα

Ο δράστης της γυναικοκτονίας έκανε δύο τηλεφωνήματα στο ΕΚΑΒ, πριν αποκαλυφθεί το έγκλημα σε όλη του τη διάσταση. Αρχικά, ο δράστης επικοινώνησε με το ΕΚΑΒ και είπε ότι έδερνε την γυναίκα.

Οι πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι ο τηλεφωνητής προσπάθησε να καταλάβει τι συμβαίνει για να χειριστεί αναλόγως το συμβάν. «Ελάτε υπάρχει μία γυναίκα χτυπημένη», φέρεται να είπε ο 39χρονος.

Η συνομιλία διεκόπη και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης ο εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ μετά από μισό λεπτό, καταλαβαίνοντας ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει, κάλεσε πίσω στο τηλέφωνο που έβλεπε στην οθόνη του.

Ο 39χρονος από την Αλβανία φέρεται να είπε μετά από ερωτήσεις του υπαλλήλου: «ελάτε από εδώ να τα πούμε». Όταν ο υπάλληλος στο τηλεφωνικό κέντρο επέμεινε, τότε ο νεαρός δράστης είπε ότι «είναι νεκρή».

Ο δράστης, αλβανικής καταγωγής,  έχει συλληφθεί και έχει ομολογήσει το έγκλημά του. Όμως επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει ακόμα να μάθουν το κίνητρο της δολοφονίας και τι προηγήθηκε.

Σεσημασμένος ο δράστης

Ο δράστης της δολοφονίας αναμένεται να οδηγηθεί το Σάββατο ενώπιον του εισαγγελέα.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, ο δράστης της γυναικοκτονίας είναι σεσημασμένος και έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές. Στο παρελθόν έχει συλληφθεί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

«Ελάτε, σκότωσα την γυναίκα μου», ήταν τα πρώτα λόγια του, με τα οποία ομολόγησε κυνικά την δολοφονία.

Οι μαρτυρίες

Η γειτονιά στο Ηράκλειο όπου διέμενε το ζευγάρι έχει παγώσει από το άγριο έγκλημα. Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που γνώριζαν την άτυχη κοπέλα, φανερώνουν ότι το τελευταίο διάστημα είχαν παρατηρήσει μία αλλαγή τόσο στην συμπεριφορά της, όσο και στην εμφάνισή της.

«Όταν δεις ένα κοριτσάκι που το ήξερα, 30 χρονών, περιποιημένο… Τελευταία την είχα δει, είχε κακοπέσει, άρα δεν περνούσε καλά. Δεν είχε όρεξη», αναφέρουν.

Το ζευγάρι ζούσε στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας περίπου τον τελευταίο χρόνο. Στο διάστημα αυτό, όπως λένε οι γείτονες, οι καβγάδες μεταξύ τους ήταν συχνοί και αρκετές φορές έντονοι.

Οι τσακωμοί του ζευγαριού, σύμφωνα με τους γείτονες, ήταν σχεδόν καθημερινοί. Περιγράφουν ένα ζευγάρι χωρίς πολλές κοινωνικές επαφές.

«Ένας ψηλός με τατουάζ με μία κοντούλα κοπέλα και περνούσαν από το σπίτι. Μου έκανε εντύπωση που κρατούσαν τσάντες με μπύρες συνέχεια, άδεια μπουκάλια, γεμάτα», λένε γείτονες.

Ο 39χρονος φαίνεται πως επέστρεψε στο σπίτι μεθυσμένος. Πήρε ένα πυροβόλο όπλο και σκότωσε την 29χρονη σύντροφό του με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Όσοι γνώριζαν την 29χρονη λένε πως από τότε που γνώρισε τον 39χρονο καθ’ ομολογίαν δολοφόνο είχε αποτραβηχτεί από όλους. «Δεν δούλευε, αυτή τον τάιζε. Ερχόταν στου ξαδέλφου μου το σπίτι και καθότανε και την έβλεπα και κουβεντιάζαμε, ήταν καλό κορίτσι, ήσυχο κοριτσάκι. Τώρα τελευταία που τον γνώρισε και αυτόν δεν είχε κέφι», λένε γείτονες.

Από την πλευρά του ο 39χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και δεν ήθελε να την σκοτώσει. Ο ίδιος υποστήριξε ότι είχαν έντονο καβγά και έβαλε το όπλο στο κεφάλι της για την εκφοβίσει. «Το έκανα για πλάκα», ισχυρίστηκε λίγο αργότερα στις Αρχές.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom