Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Καστοριά: Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη μετά από πέντε μήνες


Η τηλεφωνική απάτη στην Καστοριά εξιχνιάστηκε και σε βάρος της δράστιδας σχηματίστηκε δικογραφία. Το θύμα περιμένε μήνες για να μάθει τι είχε συμβεί…

Οι αστυνομικοί στην Καστοριά κατάφεραν να βρουν απαντήσεις για την τηλεφωνική απάτη που σημειώθηκε στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη, όταν η άτυχη γυναίκα παγιδεύτηκε και μετέφερε σε τραπεζικό λογαριασμό χρήματα, από τον δικό της. Για πέντε περίπου μήνες περίμενε να μάθει τι είχε συμβεί και πού είχαν καταλήξει 3.500 ευρώ.

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς στην Καστοριά υπόθεση απάτης, που τελέστηκε αρχές Σεπτεμβρίου του 2023, σε βάρος 36χρονης Ελληνίδας, σε περιοχή της πόλης.

Ειδικότερα, η 36χρονη κατήγγειλε ότι στις 05-09-2023, άγνωστο άτομο αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της, προσποιούμενη υπάλληλο λογιστικού γραφείο και αφού της παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθή, με το πρόσχημα χορήγησης επιδόματος “Market Pass”, την έπεισε να μεταφέρει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ.

Μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία μιας 23χρονης Ελληνίδας, η οποία είναι κάτοχος του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκε το ανωτέρω χρηματικό ποσό, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της 23χρονης θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom