Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Μυριόστομο όχι στην υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και του νοσοκομείου της πόλης (φωτο & βίντεο)

Χιλιάδες λαού απαίτησαν ουσιαστική αναβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος και δημόσια δωρεάν υγεία για όλους

Μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών, απέναντι στην υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και του Γενικού Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Μεσολόγγι, μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος, της ΕΙΝΝ Αιτωλοακαρνανίας και του Εργατικού Κέντρου της πόλης.

Χιλιάδες λαού απαίτησαν όχι μόνο να μην υποβαθμιστεί ή κλείσει το νοσοκομείο -όπου πρόσφατα για την πραγματοποίηση των εφημεριών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών κλήθηκαν με «εντέλλεσθε» της 6ης ΥΠΕ γενικοί γιατροί Κέντρων Υγείας, λόγω έλλειψης του αναγκαίου αριθμού παθολόγων- αλλά και να στελεχωθεί άμεσα, με όλο το απαραίτητο για τη λειτουργία του προσωπικό.

Στη συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείο και την πορεία στην κεντρική πλατεία της πόλης και στη συνέχεια στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, εκτός των υγειονομικών, συμμετείχαν εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα, ανάμεσά τους αγρότες με τα τρακτέρ, εκπαιδευτικοί, αυτοπασχολούμενοι και μαθητές, στέλνοντας αποφασιστικό μήνυμα πως οι δράσεις τους δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Την κινητοποίηση στήριξαν η ΑΔΕΔΥ, η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕΔΗΝ, το ΝΤ ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου και Ναυπάκτου, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και δεκάδες άλλα εργατικά συνδικάτα και λαϊκοί και επιστημονικοί φορείς, πολλοί από τους οποίους έδωσαν και μαχητικό “παρών”.

«Σήμερα, στέλνουμε ένα αποφασιστικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, λέγοντας: Φτάνει πια! Ως εδώ με την υποβάθμιση της Υγείας», τόνισε, μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΙΝΝΑ, Μάκης Αραβανής, επισημαίνοντας:

«Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα. Είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να προσφέρεται σε όλους ισότιμα και δωρεάν. Η συγκέντρωσή μας, στέλνει επιπλέον μήνυμα αισιοδοξίας, ότι όταν πάρουμε ως λαός την υπόθεση στα χέρια μας, μπορούμε να επιβάλουμε τα δίκαια αιτήματά μας, απέναντι σε όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις».

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝ Μεσολογγίου, Κώστας Καραγκούνης, ανέφερε: «Ξοδεύεται πακτωλός χρημάτων για πολλά άλλα ζητήματα, αλλά για την Υγεία δεν υπάρχουν. Μας λένε την ίδια ώρα, πως δεν περισσεύουν για τις αναγκαίες προσλήψεις των απαραίτητων μόνιμων γιατρών, βάζοντας αδιέξοδα. Τελικά πως κοστολογούν την ανθρώπινη ζωή; Προσπαθούν να “κάψουν” ό,τι έχει απομείνει από την δημόσια και δωρεάν Υγεία, να μας ωθήσουν στους ιδιώτες».

Παρέμβαση πραγματοποίησε εκ μέρους του ΔΣ της ΟΕΝΓΕ και η Δήμητρα Σταματέλου, τονίζοντας: «Διαχρονικά, κάθε χρόνο, μειώνονται οι χρηματοδοτήσεις, δεν πραγματοποιούνται προσλήψεις υγειονομικών. Μόνος δρόμος που μένει στο λαό είναι αυτός του αγώνα και της πάλης για την προστασία και της υγείας του. Αυτό δείχνουν και οι μεγαλειώδεις αγώνες του προηγούμενου διαστήματος έτσι πρέπει να συνεχίσουμε».

Τις κινητοποιήσεις στήριξαν και με την παρουσία τους τέλος, ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό και εκ νέου υποψήφιος και ο Σπύρος Κοτοπούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.





https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom