Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Σκοπευτήριο Καισαριανής: Καταγγέλλουν τον δήμαρχο για αποκλεισμό των ΑμΕΑ (φωτο)


«Έστησε μπάρες στις εισόδους, με αποτέλεσμα να αποκλείονται ΑμΕΑ, ηλικιωμένοι, μητέρες με καροτσάκια, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα».

Το ιστορικό Σκοπευτήριο της Καισαριανής και το πάρκο του παραδόθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο, ο δήμαρχος Χρήστος Βοσκόπουλος αποφάσισε να στήσει μπάρες στις εισόδους, με συνέπεια να αποκλείονται ΑμΕΑ, ηλικιωμένοι, μητέρες με τα παιδιά τους σε καροτσάκια και γενικά άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής.

Όπως αναφέρουν «έχουν σημειωθεί τραυματισμοί στην προσπάθεια αναπήρων και των συνοδών τους να περάσουν το αμαξίδιο μέσα στο πάρκο». Ενώ σε διαμαρτυρίες δημοτών ο αρμόδιος αντιδήμαρχος απαντά όπως καταγγέλλεται ότι οι ανάπηροι να πάνε από την επάνω είσοδο, καθώς δεν θα κάνουν ό,τι τους καπνίσει!

«Σε ανάπηρους με αμαξίδιο αυτό. Να κάνουν εκατοντάδες μέτρα για να πάνε στην «πάνω είσοδο». Αν τους έδινε και GPS για να την εντοπίσουν;», υπογραμμίζουν με νόημα.

«Προφανώς η δικαιολογία των αρμοδίων είναι ότι με τις μπάρες εμποδίζουν τα μηχανάκια να μπαίνουν στο πάρκο. Αν στερούν ένα περίπατο και στους δημότες που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, η απάντηση είναι ότι δεν θα κάνουν -τα άτομα με αναπηρία!- ό, τι τους καπνίσει», επισημαίνουν.

Οι δημότες της περιοχής σημειώνουν ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχουν απαγορεύσεις τέτοιου είδους στην Καισαριανή σε άτομα με αναπηρία.

Ταυτόχρονα προτρέπουν τον δήμαρχο Χρήστο Βοσκόπουλο να αφήσει το πάρκο ελεύθερο για όλους, ενώ στην περίπτωση που χρειάζεται φύλαξη πρέπει να βρει διαφορετικό τρόπο από τον συγκεκριμένο.

Ενδεικτικές είναι οι παρακάτω φωτογραφίες για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής.

Αναλυτικά η καταγγελία:

Το ιστορικό Σκοπευτήριο της Καισαριανής και το πάρκο του παραδόθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο. Αλλά ο δήμαρχος Χρήστος Βοσκόπουλος, που δηλώνει μάλιστα κεντροαριστερός, αποφάσισε και διέταξε να μην έχει όλος ο δήμος, ο λαός της πόλης, δικαίωμα να χαρεί λίγο οξυγόνο κάτω από τα δέντρα. 

Έστησε μπάρες στις εισόδους, με αποτέλεσμα να αποκλείονται ΑμΕΑ, ηλικιωμένοι, μητέρες με καροτσάκια, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα. 

Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι έχουν σημειωθεί τραυματισμοί στην προσπάθεια αναπήρων και των συνοδών τους να περάσουν το αμαξίδιο μέσα στο πάρκο. Ενώ σε διαμαρτυρίες δημοτών ο αρμόδιος αντιδήμαρχος απαντά όπως καταγγέλλεται με ύφος ενωμοτάρχη του πενήντα σε όποιους διαμαρτύρονται: Να πάτε από την επάνω είσοδο, δεν θα κάνετε ό, τι σας καπνίσει! Σε ανάπηρους με αμαξίδιο αυτό. Να κάνουν εκατοντάδες μέτρα για να πάνε στην «πάνω είσοδο».Αν τους έδινε και GPS για να την εντοπίσουν; 

Προφανώς η δικαιολογία των αρμοδίων είναι ότι με τις μπάρες εμποδίζουν τα μηχανάκια να μπαίνουν στο πάρκο. Αν στερούν ένα περίπατο και στους δημότες που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, η απάντηση είναι ότι δεν θα κάνουν -τα άτομα με αναπηρία!- ό, τι τους καπνίσει.

Κύριε Βοσκόπουλε, όπως λέει ένας δημότης σας, άτομο με αναπηρία, το VERBOTEN αυτού του είδους στην Καισαριανή είναι απαράδεκτο. Αφήστε το πάρκο ελεύθερο για όλους. Και αν χρειάζεται φύλαξη βρείτε άλλο τρόπο για να το φυλάξετε.

https://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom