Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Εύα Καϊλή: Στον ανακριτή ο πατέρας της και η σύντροφός του για την βαλίτσα με τα χρήματα


Ενώπιον των βελγικών Αρχών θα βρεθεί ξανά ο πατέρας της Εύας Καϊλή, αλλά και η σύντροφός του στις 11 Ιανουαρίου - Τι ερευνούν οι βελγικές Αρχές.

Μέχρι στιγμής το περιεχόμενο της ανάκρισης δεν είναι γνωστό. Πιθανολογείται όμως ότι σχετίζεται με το περιεχόμενο της βαλίτσας με την οποία είχε συλληφθεί ο Αλέξανδρος Καϊλής στις 9 Δεκεμβρίου έξω από το ξενοδοχείο SOFITEL, στο πλαίσιο των ερευνών που έγιναν για το Qatar Gate. 

Υπενθυμίζεται ότι η βαλίτσα περιείχε 600.000 ευρώ, ένα μπιμπερό και παιδικό γάλα.

Το αίτημα διακοπής της προσωρινής κράτησης της Εύας Καϊλή θα εξεταστεί σε 15 ημέρες, λίγες μέρες μετά τη νέα κατάθεση του πατέρα της.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας της Εύας Καϊλή είχε συλληφθεί και λίγες μέρες αργότερα είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Ο ίδιος είχε το δικαίωμα να φύγει από τη χώρα, ωστόσο επέλεξε να παραμείνει στις Βρυξέλλες για να μπορεί να επισκέπτεται την κόρη του. 

Ερωτήματα ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι οι βελγικές αρχές ζήτησαν αυτή την φορά στην ακρόαση να είναι παρούσα και η σύντροφος του Αλέξανδρου Καϊλή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, ο πατέρας της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου θα κληθεί να απαντήσει στα εξής:

  • Ποιος ήταν ο σκοπός του ταξιδιού του στη βελγική πρωτεύουσα;
  • Ποιο ήταν το χρονικό διάστημα της επίσκεψής του;
  • Πώς κατέληξαν τα χρήματα στα δικά του χέρια; 
  • Πότε του τηλεφώνησε η κόρη του και υπό ποιες συνθήκες;
  • Ποιος ήταν ο τελικός αποδέκτης των χρημάτων; Ήταν ο Αντόνιο Παντσέρι; Του είπε η κόρη του ότι ήταν ο Παντσέρι ή του είπε να απομακρύνει την βαλίτσα μέχρι να βρεθεί ο ιδιοκτήτης της;
  • Του ζητήθηκε να μεταφέρει κάποια βαλίτσα και στο παρελθόν ή να συμβάλει με κάποιον άλλον τρόπο;
  • Γνώριζε την σχέση του ζευγαριού με τον Παντσέρι ή τον ίδιο προσωπικά;

Η Εύα Καϊλή είχε την ευκαιρία την Παρασκευή να δει την 22 μηνών κόρη της, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για παιδιά στις φυλακές του Χάρεν. Για 2 ώρες και 20 λεπτά,  κράτησε ξανά στην αγκαλιά της την μικρή Αριάδνη, 30 ημέρες μετά τη σύλληψή της. «Οι στιγμές της μητέρας Εύας Καϊλή με την κορούλα της 22 μηνών, μπορεί να διήρκεσαν πάνω από δυο ώρες αλλά πέρασαν σαν ένα λεπτό, λυτρωτικό για την Εύα και το μωρό της».

Η 22 μηνών κόρη της έφτασε στις φυλακές του Χάρεν με τον παππού της το απόγευμα της Παρασκευής και από εκεί οδηγήθηκαν στον χώρο υποδοχής, πέρασαν από έλεγχο αντικειμένων και μπήκαν στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών. 

Με τη συνάντηση ασχολήθηκε και η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica». «H Εύα Καϊλή έπαιξε με την κόρη της στη φυλακή για 2 ώρες και 20 λεπτά. Το δωμάτιο συνάντησης ήταν ωραίο και δεν θύμιζε φυλακή. Η μικρή ήταν χαρούμενη και ίσως, τις επόμενες ημέρες να επισκεφτεί και πάλι τη μητέρα της», ανέφερε η εφημερίδα.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom