Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Δήμος Ζωγράφου: Μέτρα για το ξυλοφάγο έντομο που καταστρέφει τις μουριές (φωτο)


Ενημέρωση για την ασθένεια που προσβάλει τις μουριές και τον τρόπο αντιμετώπισή της είχε την Πέμπτη 8/9  ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας από ερευνητή του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θώδας μαζί με τον ερευνητή Γεωργικής Εντομολογίας Αντωνάτο Σπύρο, επισκέφθηκαν διάφορα σημεία της πόλης, με σκοπό την καταγραφή των άρρωστων δέντρων.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου ενημερώθηκε και για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσει ο Δήμος ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση της ασθένειας, με γνώμονα πάντα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε ο κ. Θώδας, πρόκειται για ένα ξυλοφάγο έντομο (Xylotrechus chinensis), που προκαλεί σοβαρές ζημιές στο κορμό και τα κλαδιά των δέντρων, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και την ξήρανσή τους.

Για τον ίδιο λόγο, τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής, Αποτελεσματικότητας και Πρασίνου Δημήτρης Κολομπάτσος είχε συναντηθεί με τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου Παναγιώτη Μυλωνά στις εγκαταστάσεις του φορέα.

Ήδη, η Υπηρεσία Πρασίνου έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αποφυγή εξάπλωσης του ξυλοφάγου εντόμου, με κοπές των πολύ προσβεβλημένων δέντρων και το κλάδεμα των υπολοίπων δέντρων μουριάς.

Παρόντες στην ενημέρωση ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής, Αποτελεσματικότητας και Πρασίνου Δημήτρης Κολομπάτσος και η Γεωπόνος της Υπηρεσίας Πρασίνου Αντωνίου Κατερίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom