Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Σάμος: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί - Δύο νεκροί και δύο σώοι από την πτώση του ελικοπτέρου


Εντολή για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Μακριά Πούντα και Λιμνιώνας - Προσπάθεια για να μην μπει η φωτιά σε οικισμούς του Μαραθόκαμπου - Σώοι οι δύο Μολδαβοί - Νεκρά τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος, εκ των οποίων το ένα είναι ο Ελληνας που επέβαινε στο ελικόπτερο.

Συνεχίζεται η μεγάλη μάχη της Πυροσβεστικής με τις φλόγες στη Σάμο. Από το μεσημέρι μαίνεται η φωτιά, με δύο οικισμούς να έχουν εκκενωθεί, ενώ την ίδια στιγμή οι επίγειες δυνάμεις δίνουν αγώνα ώστε να μην περάσει η πυρκαγιά σε οικισμούς του Μαραθόκαμπου.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή εμποδίζουν τις δυνάμεις να επιχειρήσουν στην περιοχή Παλαιοχώρι Μαραθοκάμπου Σάμου όπου από τις 2 το μεσημέρι μαίνεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία.

Τα μέτωπα της φωτιάς κινούνται προς τις περιοχές Λημνιώνα και Παλαιοχωρίου και εκεί δίνεται η μάχη ελέγχου τους έως το πρωί που θα επιχειρήσουν ξανά τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Στο βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr φαίνεται η εξάπλωση του πύρινου μετώπου και οι ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Δείτε βίντεο και πλήρες ρεπορτάζ από την πυρκαγιά ΕΔΩ

Δύο νεκροί και δύο σώοι από την πτώση του ελικοπτέρου

Εντοπίστηκε στην ξηρά στην περιοχή Πλάκα, νοτιοδυτικά του νησιού - Σύμφωνα με πληροφορίες τα ρεύματα τον βοήθησαν να βγει κολυμπώντας στην παραλία - Σώοι οι δύο Μολδαβοί - Νεκρά τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος, εκ των οποίων το ένα είναι ο Ελληνας που επέβαινε στο ελικόπτερο Σώο στη ξηρά εντοπίστηκε το τέταρτο μέλος του πληρώματος του ελικοπτέρου που κατέπεσε το απόγευμα σε θαλάσσια περιοχή Πλάκα νοτιοδυτικά της Σάμου ενώ επιχειρούσε κατάσβεση στο νησί.

Πρόκειται για ένα Μολδαβό υπήκοο που είναι καλά στην υγεία του. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ρεύματα τον βοήθησαν να βγει κολυμπώντας στην ακτή της Πλάκας.

Ζωντανός διεσώθη και είναι καλά στην υγεία του και ο δεύτερος Μολδαβός που επέβαινε στο ελικόπτερο. Στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ δύο από τους επιβαίνοντες που εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή, μεταφέρθηκαν στην ξηρά χωρίς τις αισθήσεις τους. Έγινε επιτόπια προσπάθεια ανάνηψής τους με ΚΑΡΠΑ, προσπάθεια που συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της διακομηδής τους στο νοσοκομείο, η οποία όμως απέβη άκαρπη. Έτσι στο νοσοκομείο, οι γιατροί βεβαίωσαν τον θάνατό τους .

Νεκροί είναι ο Έλληνας μεταφραστής και ο Ρουμάνος συγκυβερνήτης.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το Λιμενικό Σώμα:

O πρώτος που διασώθηκε είναι ο Μολδαβός μηχανικός, 
Ο δεύτερος που εντοπίστηκε και είναι νεκρός είναι ο Έλληνας διερμηνέας 
Ο τρίτος που εντοπίστηκε και είναι και αυτός νεκρός είναι ο Ρουμάνος συγκυβερνήτης και 
Ο τέταρτος που βγήκε ζωντανός στη στεριά ειναι ο Μολδαβός πιλότος.

Διαβάστε το χρονικό της συντριβής του ελικοπτέρου ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom