Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Χανιά: Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένων με λεία 320.000 ευρώ


Μία ακόμα υπόθεση απάτης σε βάρος ζεύγους ηλικιωμένων από μέλη εγκληματικής ομάδας ερευνάται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

Μάλιστα, στην υπόθεση πρωταγωνιστούν δύο γυναίκες που απασχόλησαν και απασχολούν τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, για συναφείς υποθέσεις. Η μία εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για συναφείς απάτες, ενώ διερευνάται ήδη ακόμα μία υπόθεσης αρπαγής ηλικιωμένης, η οποία έχασε το σπίτι της και βρέθηκε στην υπό διερεύνηση «Αγία Σκέπη» για να καταλήξει στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων. 

Η δεύτερη ύποπτη, ιδιοκτήτρια της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων- είναι ήδη προφυλακισμένη και ερευνάται και για την πρόσφατη αλλά και τη παρούσα υπόθεση απάτης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος πέντε ατόμων -τριών γυναικών και δύο αντρών- αφορά στα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας, απάτης κατ΄ εξακολούθηση,αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στα Χανιά

Οι δράστες είχαν καταφέρει να αποσπάσουν σταδιακά από τα δύο θύματά τους περισσότερα από 320.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση του Α.Τ. Κισσάμου, μια ηλικιωμένη γυναίκα απευθύνθηκε σε επιχείρηση (γραφείο ευρέσεως εργασίας) στα Χανιά αναζητώντας οικιακή βοηθό. Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για την απάτη

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της απάτης που αποκαλύφθηκε στα Χανιά με θύμα ζευγάρι ηλικιωμένων με 36χρονο παιδί που πάσχει από νοητική στέρηση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, στη μήνυση που κατέθεσε η 70χρονη γυναίκα στο Α.Τ. Κισάμου, εξιστορεί με κάθε λεπτομέρεια πως η 55 χρόνη από τα Χανιά, προφυλακισμένη στις φυλακές της Νεάπολης, κέρδισε την εμπιστοσύνη του ηλικιωμένου ζευγαριού από τον Ιανουάριο του 2019 που μπήκε στη ζωή τους, έβαλε τον σύζυγό της στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων “Αγία Σκέπη” με τους περίεργους θανάτους ηλικιωμένων, ο οποίος και πέθανε στη συνέχεια, του άδειασε τους τραπεζικούς λογαριασμούς, πούλησε μέρος της περιουσίας του και προσπάθησε να βάλει χέρι και στα επιδόματα αναπηρίας του παιδιού τους! Μάλιστα ανάμεσα στους κατηγορουμένους για την αδιανόητη αυτή υπόθεση απάτης, είναι και η 68χρονη υπεύθυνη του Γηροκομείου στα Χανιά, η οποία επίσης είναι προφυλακισμένη για την γνωστή υπόθεση με τις καταγγελίες για τους θανάτους ηλικιωμένων.

Στις τρεις πρώτες απάτες σε βάρος του ηλικιωμένου ζευγαριού και μέχρι τον Οκτώβριο 2021, κατάφερε να τους αποσπάσει το ποσό των 12.500 ευρώ.

Το χρονικό

Την πρώτη φορά, όπως κατέθεσε η 70χρονη, της έδωσαν χρήματα για να έρθει από το εξωτερικό οικιακή βοηθός προκειμένου να αναλάβει τη φροντίδα τους, μετά για να πληρώσει η 55χρονη για ένα τροχαίο που δήθεν προκάλεσε και την τρίτη της ανέθεσαν να πουλήσει για λογαριασμό τους, ένα αυτοκίνητο που είχε το ζευγάρι στην κατοχή του και δεν τους έδωσε ποτέ τα χρήματα.

Στο μεταξύ στο τέλος του 2020 η κατηγορούμενη, επικαλούμενη την επιβαρυμένη υγεία του ηλικιωμένου, έπεισε την σύζυγό του για τη μεταφορά του στο γηροκομείο στα Τσικαλαριά Χανίων, πριν αποκαλυφθούν οι καταγγελίες για κακοποίηση ηλικιωμένων.

https://eleftherostypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom