Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Απόδραση στα Χανιά: Εντοπίστηκαν οι τρεις από τους πέντε βαρυποινίτες - Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της απόδρασης των 5 βαρυποινιτών από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του cretapost, φαίνεται ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις από τους πέντε κρατουμένους.

Μάλιστα, πρόκειται για τον 43χρονο Αλβανό που ήταν μέλος της σπείρας των ένοπλων ληστών της Αττικής, για τον 29χρονο Αλβανό που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών και τον 32χρονο Αλβανό που είχε καταδικαστεί για ληστεία.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost, φαίνεται ότι η παρέα των πέντε «χωρίστηκε» μετά που απέδρασε από τα κρατητήρια με τους τρεις να μεταφέρονται με κλεμμένο όχημα στο Ηράκλειο. Μάλιστα, το παράτησαν στη Χανιόπορτα και διέφυγαν πεζοί. Οι αστυνομικοί αρχικά εντόπισαν το εγκαταλελειμμένο όχημα ενώ λίγα λεπτά αργότερα βρήκαν και τους τρεις ληστές σε κοντινό δρόμο τους οποίους και ακινητοποίησαν συλλαμβάνοντάς τους.

Σε έλεγχο που τους έκαναν οι αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν ένα μαχαίρι και μικροποσότητα χασίς και ηρωίνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύλληψη έγινε από τους άνδρες της Υ.Α. Ηρακλείου και τους επίλεκτους της ΕΚΑΜ ενώ οι ίδιες πηγές ενημέρωσης κάνουν λόγω πως οι 3 στη θέα των αστυνομικών που τους είχαν περικυκλώσει, δεν έφεραν αντίσταση.

Αναζητούνται οι υπόλοιποι δύο

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των υπόλοιπων δύο βαρυποινιτών.

Αυτοί που ακόμα αναζητούνται είναι ο 34χρονος Πακιστανός που είχε καταδικαστεί σε τρις ισόβια για τρεις ανθρωποκτονίες καθώς και ο 34χρονος Αλβανός που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών.

Όπως αναφέρουν πηγές στο cretapost, οι τρεις βαρυποινίτες που εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο ισχυρίστηκαν ότι οι υπόλοιποι δύο βαρυποινίτες έμειναν στα Χανιά, κάτι το οποίο εξετάζεται και πως δεν γνωρίζουν που μπορεί να βρίσκονται.

Δείτε από που το έσκασαν και πως

Από αυτό το παράθυρο που βρίσκεται στο χώρο της τουαλέτας κατάφεραν να αποδράσουν οι πέντε βαρυποινίτες από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα πήραν τη σιδερένια μπάρα ασφαλείας των κρατητηρίων και κατάφεραν όπως θα δείτε και στη φωτογραφία, όχι μόνο να σπάσουν και να λυγίσουν τα σίδερα αλλά και να αποκολλήσουν κομμάτι τσιμέντου του παραθύρου.

Το πέρασμα ήταν αρκετό για να καταφέρουν να περάσουν στον προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου και εν συνεχεία να πηδήξουν το φράκτη και να φύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό ούτε οι αστυνομικοί των κρατητηρίων ούτε όσοι είχαν βάρδια σκοπού στο Μέγαρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις εκ των πέντε βαρυποινιτών σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost κάνουν εργασίες που σχετίζονται με σίδερα και σωληνώσεις. Το να πάρουν τη σιδερένια ράβδο και να λυγίσουν τα κάγκελα ήταν κάτι εύκολο όπως αποδείχθηκε γι’ αυτούς λόγω επαγγέλματος.

Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί των κρατητηρίων

Το αρχηγείο της αστυνομίας διέταξε ΕΔΕ σε βάρος πέντε αστυνομικών ενώ την ίδια ώρα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι τρεις αστυνομικοί των κρατητηρίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, σε βάρος πέντε (5) αστυνομικών (Αξιωματικού και τεσσάρων (4) κατωτέρων) του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων, σχετικά με περιστατικό απόδρασης πέντε (5) κρατουμένων, που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, από τα κρατητήρια της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

Επιπλέον, σε βάρος τριών εξ’ αυτών (Αξιωματικού και δύο (2) κατωτέρων) ελήφθη το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας.

https://www.cretapost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom