Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης λόγω κακοκαιρίας Κάλυμνος, Ψέριμος και Τέλενδος (βίντεο)


Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την προστασία των πολιτών από τις συνέπειες της κακοκαιρίας που εκδηλώθηκε το σαββατοκύριακο 8 - 9 Ιανουαρίου.

Η κύρηξη κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης έγινε με εντολή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, ύστερα από αίτημα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου. Σημειώνεται πως η κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης περιλαμβάνει και τα τρία νησιά της Περιφερειακής Ενότητας: Κάλυμνο, Ψέριμο και Τέλενδο.

Η κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης θα ισχύσει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 8 Ιουλίου του 2022. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας,

Η απόφαση αναρτήθηκε στη Διαύγεια λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι:

Η κακοκαιρία του περασμένου σαββατοκύριακου, η οποία εκδηλώθηκε με έντονες βροχές και καταιγίδες, προκάλεσε τεράστιες ζημιές στην Κάλυμνο και ιδιαιτέρως στην περιοχή των Σκαλίων και της Παλιονήσου. 

Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν πλημμύρες, κατολισθήσεις, καταπτώσεις πρανών, ολισθήσεις γαιών, υποσκαφές τοίχων αντιστήριξης καθώς και εκτεταμένες ζημιές και καταστροφές στο οδικό δίκτυο της vότιας Καλύμνου.


Ο φακός του kalymnos-news.gr επισκέφτηκε χθες Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 απόγευμα τον οικισμό της Παλιονήσου και κατέγραψε εικόνες από τις καταστροφές,αλλά και τις κραυγές αγωνίας των λιγοστών κατοίκων, που κάνουν έκκληση προς το Δήμο για την αποκατάσταση των ζημιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom