Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Μεγάλη νίκη του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ, 2 - 1 την ΑΕΚ με ανατροπή (φωτο & βίντεο)


Στο άδειο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ υποδέχτηκε σήμερα το απόγευμα τον Παναιτωλικό (που αγωνίστηκε με πράσινη εμφάνιση) στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, από τον οποίο ηττήθηκε 1 - 2, με ανατροπή μάλιστα στο σκορ.

Η ΑΕΚ ήθελε πάση θυσία τη νίκη για να επιστρέψει στη δεύτερη θέση και από την άλλη πλευρά ο Παναιτωλικός ήθελε ένα θετικό αποτέλεσμα, για να ξεφύγει όσο περισσότερο γίνεται από την επικίνδυνη ζώνη και τα κατάφερε με δύο εκπληκτικά σε εκτέλεση γκολ.

Μετά από το δυνατό αρχικά ξεκίνημα του Παναιτωλικού, η ΑΕΚ πήρε σιγά σιγά τα ηνία του αγώνα, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Παναιτωλικού, ωστόσο αλλάζοντας με υπομονή την μπάλα ευτύχισε ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου 45λεπτου να ανοίξει το σκορ.

Στο 31' η καλύτερη στιγμή στο ματς για την ΑΕΚ: Ο Σβάρνας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μάνταλος έκανε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή και από κοντά έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να βγαίνει εκτός εστίας, στην εξέλιξη της φάσης, ο Σιμόες έπιασε ένα εξαιρετικό βολ πλανέ, ωστόσο κόπηκε από την άμυνα και κατέληξε κόρνερ....

Στο 37' μια ακόμα καλή στιγμή για την ΑΕΚ: Ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ, με τον Μελίσσα να πέφτει στη γωνιά του και να απομακρύνει.

Στο 41' ο Μπαρμπόσα επιχείρησε το σουτ μέσα από την περιοχή, προς την κλειστή γωνιά του Τσιντώτα, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να απομακρύνει την μπάλα.

Στο 44' υπέροχο γκολ από τον Καρίμ Ανσαριφάρντ: Ο Ιρανός επιθετικός έφυγε ταχύτατα από δεξιά στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού και απέφυγε τον Βργκοτς με ωραία προσποίηση κι επέλεξε να στείλει την μπάλα στην κλειστή γωνία του Μελίσσα,που έκανε κίνηση προς την άλλη γωνία του, γράφοντας το 1 - 0.

Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε την ΑΕΚ να προηγείται με 1 - 0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με την ΑΕΚ να μπαίνει δυνατά και να κάνει δύο πολύ καλές φάσεις για γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε... και το πλήρωσε στο τέλος!

Στο 48' δοκάρι για την ΑΕΚ: Ο Τζαβέλλας εκτέλεσε απευθείας το φάουλ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μελίσσα.

Στο 49' νέα καλή στιγμή για την ΑΕΚ: Ο Ανσαριφάρντ έκανε το γύρισμα στον Λιβάι Γκαρσία μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε το σουτ με τη μία, με τον Μελίσσα να απομακρύνει με τα πόδια.

Με την πάροδο του χρόνου και αφού πέρασαν τα δύσκολα ο Παναιτωλικός άρχισε να ανεβάζει στροφές βγαίνοντας μπροστά και να ψάχνει την ισοφάριση!

Στο 67' πολύ καλή ευκαιρία για τον Παναιτωλικό: Ο Μπαρμπόσα έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα μέσα στην περιοχή, ο Τσιντώτας δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα, με την άμυνα της ΑΕΚ να απομακρύνει τελικά...

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο το παιχνίδι άνοιξε πολύ με τις δύο ομάδες να ανεβοκατεβαίνουν στο γήπεδο και τα νεύρα στην τσίτα.... με αποκορύφωμα ένα μαρκάρισμα στο 75' και παραλίγο σύρραξη!!!

Στο 78' ο  Παναιτωλικός ισοφάρισε σε μια εξαιρετική αντεπίθεση: Έπειτα από λάθος του Μάνταλου, ο Μεντόσα έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Καρέλη που έφυγε πίσω από το κέντρο, βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Τσιντώτα και με ωραίο τελείωμα την έστειλε στα δίχτυα και 1 - 1.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στον Μάνταλο, στην αρχή της φάσης, με τον Δημητριάδη να δέχεται κίτρινη κάρτα.

Ο Παναιτωλικός συνέχισε δυνατά δεν φοβήθηκε την ΑΕΚ και πέτυχε την μεγάλη  ανατροπή με εκπληκτικό γκολ του Μεντόσα από 25 μέτρα τουλάχιστον!
 
Στο 84' ο Παναιτωλικός έκανε την ανατροπή: Τρομερό γκολ από τον Μεντόσα που κράτησε αρκετή ώρα την μπάλα έξω από την περιοχή και με ένα εκπληκτικό σουτ την έστειλε στο δεξί παραθυράκι του Τσιντώτα που ήταν αδύνατο να αντιδράσει  γράφοντας το 1 - 2.


Στη συνέχεια ο Γιάννης Αναστασίου θωράκισε την άμυνά του κι ο Παναιτωλικός πέτυχε την έκπληξη και μία μεγάλη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ, ενθυλακώνοντας ταυτόχρονα και τρεις πολύτιμους βαθμούς!!!

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Σβάρνας(80' Ρότα), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες(87' Κοσίδης), Λε Ταλέκ(80' Σάκχοφ), Μάνταλος, Άμραμπατ(88' Γέβτιτς), Γκαρσία(65' Τσούμπερ), Ανσαριφάρντ.

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Χουχούμης, Λιούι, Βργκοτς, Κορνέλιους, Φλόρες, Αντούνες(64' Μάρτενσον), Μπαρμπόσα(70' Μόρσεϊ), Ντουάρτε(86' Μαλής), Μεντόσα(86' Τσιγγάρας), Βέργος(70' Καρέλης).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom