Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Φωτορεπορτάζ από τα εγκαίνια της έκθεσης ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στην Καισαριανή


Στις μεγάλες στιγμές του λαού μας, την αθάνατη εποποιία του ΕΑΜ και αργότερα του ΔΣΕ, μνημονεύει και τιμά η έκθεση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στο Σκοπευτήριο Καισαριανής που εγκαινιάστηκε σήμερα, στον προαύλιο χώρο του κτιρίου που τη στεγάζει όπου δέσποζαν ταμπλό από το σάλπισμα του ΚΚΕ για αντίσταση, τη δράση του ΕΑΜ, από στιγμές του απελευθερωτικού αγώνα, της απελευθέρωσης, από το Δεκέμβρη του '44 και την ίδρυση του ΔΣΕ.

Το παρών έδωσε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ Δημήτρη Κουτσούμπα ο οποίος σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων επισήμανε ότι ο φασισμός είναι γέννημα θρέμμα του σάπιου συστήματος που πρέπει η λαϊκή πάλη τελικά να ανατρέψει (δείτε εδώ βίντεο και διαβάστε αναλυτικά).

Περιηγήθηκε στην έκθεση και υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών, γράφοντας: «Η έκθεση στην Καισαριανή, συμβάλλει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, στην προώθηση της ιστορικής γνώσης, στην αξιοποίηση της ιστορικής πείρας. Αποτελεί τεράστια συμβολή για το παρόν και κυρίως για το μέλλον του κινήματος, του λαού μας, του τόπου μας. Συμβολή τεράστια στη νέα γενιά της πατρίδας μας, στον αγώνα ενάντια στο φασισμό - καπιταλισμό - ιμπεριαλισμό, για το Σοσιαλισμό! Καλή δύναμη». (Δείτε video)

Παρόντες αγωνιστές όπως ο Λάζαρος Κυρίτσης αλλά και νέα παιδιά, από τη νέα βάρδια της πάλης για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος σε μια λιτή εκδήλωση, με τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας των συμμετεχόντων.

Οι χαιρετισμοί στην εκδήλωση

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε από τον Γ. Ζαγγανά, αντιπρόεδρο της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (δείτε εδώ βίντεο) και η κεντρική ομιλία από την Τούλα Μητσέα γενική γραμματέας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ η οποία αφού αναφέρθηκε εκτενώς στα γεγονότα της περιόδου με την οποία καταπιάνεται η έκθεση, στο έπος της Αντίστασης και της κορυφαίας στιγμής της ταξικής πάλης στη χώρα μας με τον αγώνα του ΔΣΕ, ήρθε στο σήμερα στην προσπάθεια της ΕΕ και των αστικών επιτελείων να ξαναγράψουν την ιστορία, να διαστρεβλώσουν τις αιτίες και το χαρακτήρα του δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, να ξεπλύνουν το φασισμό με την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων.

Σημείωσε πως στις σημερινές συνθήκες όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με αναβάθμιση της εμπλοκής της χώρας σε αυτούς με την υπογραφή της σημερινής κυβέρνησης αλλά και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ απαιτείται η ετοιμότητα του λαού απέναντι στους κινδύνους που η εμπλοκή γέννα και σε επαγρύπνηση απέναντι στην προσπάθεια ανασυγκρότησης των φασιστών. «Τα διδάγματα που προκύπτουν από τη μεγάλη δεκαετία του '40, αποτελούν υλική δύναμη για το δυνάμωμα της λαϊκής πάλης σήμερα, του αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και αδικία, για το σοσιαλισμό. Ο δρόμος της αντίστασης, της ανυπακοής, του μαζικού οργανωμένου αγώνα, της αντικαπιταλιστικής αντιμονοπωλιακής πάλης, της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, η πάλη για την ανατροπή είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για να δικαιωθούν οι αγώνες και οι θυσίες των παλαιότερων γενιών είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για να εκπληρωθούν τα όνειρα και οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και νεολαίας με την εργατική λαϊκή νίκη και εξουσία» κατέληξε. (δείτε πάνω βίντεο)

Ακολούθησε παρουσίαση της έκθεσης στους παρευρισκόμενους.

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom