Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Κλειστά καταστήματα σε Θεσ/κη, Αχαΐα και Κοζάνη - Ανοιχτά τα mall σε "κόκκινες" περιοχές! (δείτε το ΦΕΚ)


Δημοσιεύθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κοινή υπουργική απόφαση για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα 5 Απριλίου και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 12 Απριλίου και ώρα 6:00.

Σύμφωνα μ' αυτό γίνεται γνωστό ότι δεν θα λειτουργήσουν τα καταστήματα λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα, ωστόσο φέρνει ένα νέο δεδομένο, καθώς προβλέπεται το άνοιγμα των mall και των outlet στις «κόκκινες» περιοχές.

Όπως είχε ανακοινωθεί επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων με τη χρήση ειδικού κωδικού (13032) άπαξ και έως 3 ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το λεγόμενο click away και η πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού (click in shop). Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες.

Στις περιοχές της χώρας που εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στις «κόκκινες» Περιφέρειες, τα εμπορικά κέντρα (mall) και τα εκπτωτικά καταστήματα (outlet) και τα shops in a shop θα λειτουργούν πλέον μόνο με το σύστημα του click away ενώ μέχρι πρότινος λειτουργούσαν και με το σύστημα του click in shop, ενώ θα παραμείνουν κλειστά στις περιοχές με «βαθύ κόκκινο».

Την ίδια ώρα στα σούπερ μάρκετ (εκτός Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης) η πώληση των προϊόντων που είχαν κορδέλες απελευθερώνεται. Όσον αφορά το ωράριο, προτείνεται η λειτουργία των καταστημάτων από 7:00 έως 20:30 (Δευτέρα με Σάββατο).

Διαβάστε ολόκληρο το ΦΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom