Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Η «δυσώδης υπόθεση» πριν λίγο καιρό είχε αστυνομική φύλαξη, «σερίφη»

Τα συγχαρητήρια του κ. υπουργού και τα αναπάντητα ερωτήματα για τις σχέσεις της κυβέρνησης με έναν τύπο σαν τον Φουρθιώτη

«Η Ελληνική Αστυνομία μάχεται, πάντα στην πρώτη γραμμή, με απόλυτη αφοσίωση στην αποστολή της. Η επιτυχία της να ξεδιαλύνει ταχύτατα μια εξαιρετικά δυσώδη υπόθεση, οδηγώντας τους υπόπτους στη Δικαιοσύνη, μαρτυρά τον υψηλό επαγγελματισμό της. Νιώθω την υποχρέωση να συγχαρώ και δημοσίως την ομάδα που εργάστηκε για την υπόθεση αυτή».

Tα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με ανάρτηση του, για την υπόθεση Φουρθιώτη (διαβάστε εδώ: Ποινική δίωξη στον Φουρθιώτη για δύο κακουργήματα και επτά πλημελλήματα). 

Συγκεκριμένα, τα αδικήματα που αποδίδονται στον Μένιο Φουρθιώτη με βάση την δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του είναι:

– Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)

– Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα)

– Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα)

– Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα)

– Ηθική αυτουργία στην προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)

– Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά (πλημμέλημα)

– Απόπειρα εκβίασης (πλημμέλημα)

– Ψευδής καταγγελία (πλημμέλημα)

– Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος (πλημμέλημα)

Να υπενθυμίσουμε στον «σερίφη» ότι αυτός ο τύπος, ο Φουρθιώτης, πριν λίγο καιρό είχε αστυνομική φύλαξη, κάτι για το οποίο έχει πολιτική ευθύνη.

Αναμένουμε, δε, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, συγκεκριμένες απαντήσεις για την αστυνομική φύλαξη Φουρθιώτη, την οποία η κυβέρηση πρώτα δεν ήξερε και μετά το σάλο την απέσυρε.

Επίσης, θεωρούμε αυτονότο ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τις σχέσεις που είχε με τον συγκεκριμένο και πέρα από την εκτίμηση ότι χρειάζόταν αστυνομική φύλαξη.

Δεν θα ξέχασε, φανταζόμαστε, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, την επιστολή που είχε συντάξει η πρώην συνεργάτης του Φουρθιώτη, Νανά Παλαιτσάκη, όπου ανέφερε: «Μας ζητούσατε να μην προβάλλουμε σκηνές και περιστατικά αστυνομικής βίας»Η επιστολή είχε σταλεί προς τον εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εκτός αυτού ο Φουρθιώτης είναι ο ίδιος τύπος, που σύμφωνα με τον Γ. Βρούτση, βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Εργασίας, χτυπούσε πόρτες στα υπουργεία και ζητούσε ό,τι του κατέβαινε

Με λίγα λόγια: Δεν είναι και «ξεδιάλυνε» και «ταχύτατα» την «δυσώδη υπόθεση» η αστυνομία, «σερίφη»

Και κάτι ακόμα: Δεν είναι και τόσο «άριστο» να υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα για τις σχέσεις της κυβέρνησης με έναν τύπο σαν τον Φουρθιώτη.

Τι λέτε κι εσείς κύριε υπουργέ Προστασίας του Πολίτη;

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom