Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Θρήνος για πνευμονολόγο του Θριάσιου - «Παρέμεινε στις επάλξεις μέχρι την τελευταία του πνοή»


Έφυγε σε ηλικία 65 ετών ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Θριάσιου Νοσοκομείου, Μιχάλης Κόμης - Φίλοι και συνάδελφοί του κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που «παρέμεινε στην πρώτη γραμμή με ατέλειωτες εφημερίες, χωρίς ποτέ να επιδιώξει κάποια άδεια».

Μεγάλη θλίψη σ' όσους τον γνώριζαν, προκάλεσε ο θάνατος του διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Θριάσιου Νοσοκομείου, Μιχάλη Κόμη.

Με δεκάδες μηνύματα, συνάδελφοί του και άνθρωποι που τον γνώριζαν εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στα social media, ενώ κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που «παρέμεινε στην πρώτη γραμμή με ατέλειωτες εφημερίες, χωρίς ποτέ να επιδιώξει κάποια άδεια, παρότι αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας».

Ο Μιχάλης Κόμης εκτός από αφοσιωμένος γιατρός ήταν και φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού, ενώ υπήρξε και μέλος της ιατρικής ομάδας του. Μάλιστα σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν ένα χρόνο για την πανδημία είχε πει αστειευόμενος: «Θα ξαναδούμε Ολυμπιακό τον Ιούνιο, αρκεί να τηρούμε τα μέτρα».

Ένα από τα δεκάδες μηνύματα αναφέρει:

«Έδωσε τη μάχη μέχρι την τελευταία του πνοή σαν Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Θριάσιου Νοσοκομείου, για να σώσει ασθενείς από τον κορωνοϊό.Παρέμεινε στην πρώτη γραμμή με ατέλειωτες εφημερίες, χωρίς ποτέ να επιδιώξει κάποια άδεια, παρότι αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

Δυστυχώς, ο ανιδιοτελής αγώνας του για τις ζωές των ασθενών, είχε ως τραγική συνέπεια να καταλήξει στα 65 του χρόνια.

Αυτή κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι η πρώτη είδηση στα δελτία ειδήσεων.

Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε και υπάρχει ακόμα, απέναντι από τους Φουρθιώτηδες και τους Λιγνάδηδες…

Το ΕΣΥ στέκεται ακόμα όρθιο αποκλειστικά και μόνο χάρη στην αυτοθυσία των υγειονομικών υπαλλήλων, χωρίς ουσιαστική στήριξη από την Πολιτεία.

Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να έχουμε ως παράδειγμα, γιατί κρατούν την κοινωνία μας ζωντανή.

Καλό ταξίδι Μιχάλη».

Την ίδια ώρα τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Πν.Ελ. εκφράζουν «θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του εξαίρετου συναδέλφου με μακρά πορεία στην ειδικότητα της Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας και μάχιμος μέχρι την τελευταία στιγμή στην covid πνευμονολογική κλινική του Θριασίου Νοσοκομείου. Η σκέψη μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην οικογένεια του και στα αγαπημένα του πρόσωπα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom