Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Σέρρες: Από το αυτόφωρο στη φυλακή για 40 ημέρες αρνητής της μάσκας!


Στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών οδηγήθηκε ένας 35χρονος επειδή αρνούνταν να φορέσει μάσκα, έχοντας υποπέσει στο ίδιο παράπτωμα στο παρελθόν δυο ακόμη φορές.

Το πρωί της Τρίτης (27/04), το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών κατά την αυτόφωρη διαδικασία τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 60 ημερών για τις οποίες διέταξε με ειδική αιτιολογία να εκτίσει τις 40.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή απόφαση καθώς σε ανάλογες ποινές συνήθως χορηγείται αναστολή.

Ωστόσο, στη προκειμένη περίπτωση το δικαστήριο με ειδική αιτιολογία έκρινε ότι δεν πρέπει να του χορηγηθεί αναστολή, καθώς υπήρχε κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε προβλήματα υγείας όμως δεν μπόρεσε να το αποδείξει ενώ στο δικαστήριο εμφανίστηκε χωρίς την παρουσία δικηγόρου.

Μάλιστα δεν απάντησε ούτε στην ερώτηση, ποιος είναι ο μόνιμος τόπος κατοικίας του.

Την υπόθεση ανέδειξε με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σερρών, Παναγιώτης Καρίπογλου.

Σημείωση: Σύμφωνα με τον κύριο Καρίπογλου 
Αν κάποιος καταδικαστεί σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τα τρία έτη, το δικαστήριο, εφόσον κρίνει ότι είναι αναγκαία η έκτιση μέρους της στερητικής της ελευθερίας ποινής για να τον αποτρέψει από την τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων, μπορεί να διατάξει την εκτέλεση του μέρους αυτού, η διάρκεια του οποίου δεν μπορεί να είναι κατώτερη των δέκα ημερών ούτε ανώτερη των τριών μηνών και την αναστολή εκτέλεσης του υπολοίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom