Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Τραγωδία στις ΗΠΑ: 3χρονο αγοράκι σκοτώθηκε από πυρά στο πάρτι γενεθλίων του


Ο μικρός Ιλάιζα Λαφράνς πιθανότατα χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα - Η αστυνομία βρήκε περισσότερους από εξήντα κάλυκες στο σημείο - Η αστυνομία αναζητά τους δράστες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αναζητά πληροφορίες για τη δολοφονία ενός τρίχρονου αγοριού που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο πάρτι γενεθλίων του στη Φλόριντα.

Ο μικρός Ιλάιζα Λαφράνς πιθανότατα χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα το Σάββατο στο τέλος του πάρτι στα προάστια του Μαϊάμι, όταν άτομα «εξοπλισμένα με πολλά ημιαυτόματα όπλα, συμπεριλαμβανομένου ενός τουφεκίου» άνοιξαν πυρ προς το σπίτι, καθώς οι γονείς του και άλλα μέλη της οικογένειάς του καθάριζαν τον κήπο», είπε η αστυνομία.

Το παιδί «μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του», πρόσθεσε η αστυνομία.

Τα χρήματα που προσφέρουν οι αρχές σε όποιον δώσει οποιαδήποτε πληροφορία που θα οδηγήσει στη σύλληψη των δραστών αυξήθηκαν τη Δευτέρα σε 15.000 δολάρια.

Ο Ιλάιζα, ο οποίος θα γινόταν 4 ετών σε λίγες μέρες, γιόρταζε τα γενέθλιά του μαζί με ένα άλλο παιδί, σύμφωνα με συγγενείς του που μίλησαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Βίντεο από το πάρτι γενεθλίων δείχνουν τα μικρά παιδιά να διασκεδάζουν στην πισίνα του σπιτιού, και να περιβάλλονται από πολύχρωμα μπαλόνια.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο μετά την ενεργοποίηση του συστήματος ειδοποίησης ShotSpotter, μια ακουστική τεχνολογία που μπορεί να ανιχνεύσει πυροβολισμούς και η οποία είναι εγκατεστημένη σε σχεδόν εκατό αμερικανικές πόλεις. Μια 21χρονη γυναίκα τραυματίστηκε επίσης από τα πυρά.

Η αστυνομία βρήκε περισσότερους από εξήντα κάλυκες στο σημείο.

«Είμαι πραγματικά συντετριμμένος, είμαι αηδιασμένος», δήλωσε ο Αλφρέντο Ραμίρες, αρχηγός της αστυνομίας του Μαϊάμι-Ντέιντ, υποσχόμενος να εντοπίσει τους δράστες αυτού του εγκλήματος.

Τα πυροβόλα όπλα είναι κοινά στις ΗΠΑ και παιδιά, μερικές φορές πολύ μικρά, πέφτουν συχνά θύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom