Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Τραγωδία στο Ισραήλ: 44 νεκροί - Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σε θρησκευτική γιορτή (Σοκάρουν τα βίντεο)


Κατέρρευσε εξέδρα και ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου - Προσοχή, σκληρές εικόνες στα βίντεο - Πάνω από 10.000 υπερορθόδοξοι Εβραίοι είχαν συγκεντρωθεί στο Ορος Μερόν - Χοροπηδούσαν σαν τρελοί πάνω σε εξέδρες πριν την τραγωδία!

Σοκ προκαλεί η τεράστια τραγωδία στο Ισραήλ, όπου δεκάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σε θρησκευτική γιορτή στο όρος Μερόν.

Ολα συνέβησαν τα ξημερώματα στη διάρκεια προσκυνήματος υπερορθόδοξων Εβραίων στο όρος Μερόν και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 44 άνθρωποι και περισσότεροι από 100 έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν από μια εξέδρα που κατέρρευσε. Τα βίντεο από το σημείο δείχνουν ανθρώπους να έχουν ποδοπατηθεί (Προσοχή σκληρές εικόνες):

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν χαοτικές σκηνές, με αλλόφρονες πιστούς να προσπαθούν να περάσουν από μεταλλικούς φράκτες για να σωθούν και αστυνομικούς και τραυματιοφορείς να προσπαθούν να φθάσουν στους τραυματίες.

Οι υπηρεσίες διάσωσης απέδωσαν  τους θανάτους στον συνωστισμό του πλήθους. Στην εβραϊκή θρησκευτική γιορτή του Λαγκ Μπα Όμερ, γύρω από τον τάφο του ραβίνου Σιμόν Μπαρ Γιοχάι, που ήταν ταλμουδιστής του 2ου αιώνα μ.Χ. και στον οποίο αποδίδεται το Ζοχάρ, κεντρικό βιβλίο του εβραϊκού μυστικισμού βρίσκονταν πάνω από 10.000 άτομα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους διοργανωτές περισσότερα από 650 λεωφορεία ναυλώθηκαν από όλη τη χώρα μεταφέροντας περίπου 30.000 άτομα. Περίπου 5.000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί για την ασφάλεια του προσκυνήματος.

Δείτε πώς χοροπηδούσαν πριν την τραγωδία:




Πτώματα κείτονται πάνω σε φορεία, καλυμμένα με κουβέρτες.  Το σκοτάδι φώτιζαν οι φάροι δεκάδων ασθενοφόρων που μετέφεραν τραυματίες.



Μέσω Twitter, ο πρωθυπουργός 
Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο για «δυσβάστακτη καταστροφή» και πρόσθεσε «όλοι προσευχόμαστε να είναι καλά τα θύματα».

Οι σκέψεις μας είναι με τον ισραηλινό λαό που θρηνεί για την ανείπωτη τραγωδία στο Όρος Μερόν» στο βόρειο Ισραήλ, όπου τουλάχιστον 44 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σε γιγαντιαίο ποδοπάτημα στη διάρκεια ολονύχτιας θρησκευτικής γιορτής, αναφέρει σε ανάρτηση στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, στο ΥΠΕΞ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν οικείους τους και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.


Η ΕΕ εκφράζει επίσης τα συλλυπητήριά της για το δυστύχημα. Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, υπεύθυνος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων Πίτερ Στάνο αναφέρει: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της σε οικογένειες και φίλους των θυμάτων και στον λαό του Ισραήλ και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom