Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Στη ΓΑΔΑ οι φερόμενοι ως εκτελεστές των "συμβολαίων Φουρθιώτη" - Προσήχθη και ο παρουσιαστής (βίντεο)


Νωρίτερα σήμερα προσήχθη στην ΓΑΔΑ ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος πριν μερικές ημέρες είχε καταγγείλει πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του.

Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης κατήγγειλε ότι είχε γίνει δέκτης πληροφοριών από το περιβάλλον Φουρθιώτη ότι υπήρξε σχεδιασμός εικονικής επίθεσης στο σπίτι του αλλά και επίθεση σε δύο δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου,που μετέδωσε το Mega στην εκπομπή Live News η Αστυνομία προσήγαγε τον Μένιο Φουρθιώτη και δύο έλληνες με ποινικό μητρώο, που φαίνεται να συμμετείχαν σε συννενόηση με τον Φουρθιώτη για να πυροβολήσουν στο σπίτι του.

Σύμφωνα με βαλλιστική έρευνα, το όπλο που πυροβόλησε έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη, είναι το ίδιο όπλο που την προηγούμενη μέρα, πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών στην Νέα Ερυθραία.

Το σκηνικό στη Νέα Ερυθραία, μια μέρα πριν την επίθεση στο σπίτι του Φουρθιώτη, είχε ως εξής: Η Αστυνομία προσπάθησε να κάνει έλεγχο σε δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή και αυτοί πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών.

Έτσι ο κ. Φουρθιώτης προσήχθη ως ύποπτος για την επίθεση έξω από το σπίτι του.

Δηλαδή μέσω της εικονικής ενέργειας έξω από το σπίτι του, ο κ. Φουρθιώτης επιδιώκε να έχει και πάλι αστυνομική φύλαξη.

Να θυμίσουμε ότι μετά την καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη η Εισαγγελέας είχε διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του δημοσιογράφου και να εξακριβωθεί αν και από ποια πρόσωπα προκύπτει διάπραξη αδικημάτων .

Η εντολή της κ. Παπαγεωργακοπούλου ήταν να ερευνηθεί τυχόν διάπραξη του αδικήματος της πρόκλησης και προσφοράς σε τέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος και εφόσον προκύπτουν στοιχεία να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

Μάλιστα ο παρουσιαστής είχε καταθέσει μήνυση κατά του Κώστα Βαξεβάνη και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχαήλ Καραμαλάκη, καθώς, όπως τόνιζε σε δήλωσή του «είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την τιμή και την υπόληψή του.

Πριν γίνει η προσαγωγή Φουρθιώτη, ο Κώστας Βαξεβάνης έγραψε το παρακάτω tweet: 

==================

 Στη ΓΑΔΑ οι φερόμενοι ως εκτελεστές των συμβολαίων Φουρθιώτη


Δύο άτομα ελληνικής καταγωγής έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ και εξετάζονται για τη συμμετοχή τους στους σχεδιασμούς Φουρθιώτη για τους οποίους πρόσφατα υπήρξε δημόσια καταγγελία του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη. 

Το πρώτο πρόσωπο εντοπίστηκε και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια στις 2 και 30 το ξημέρωμα.

Πρόκειται για γνωστό στην Ασφάλεια του οποίου το όνομα είναι στη διάθεση της εφημερίδας με αρχικό επιθέτο Σ. Το δεύτερο άτομο εντοπίστηκε στις 8:30 το πρωί και προσήχθη στο τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αθηνών. Πρόκειται για γνωστό άνθρωπο της νύχτας με αρχικό επιθέτου Π.

Οι δυο τους εξετάζονται για τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη το βράδυ της 16ης Απριλίου. Επίσης για τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς της Ομάδας Δίας στην Εκάλη τα ξημερώματα της ίδιας μέρας, αλλά και την πιθανή συμμετοχή τους σε σχεδιασμό δολοφονίας του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Ο δημοσιογράφος κατέθεσε στο τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής το βράδυ της Δευτέρας 26 Απριλίου όπου επιβεβαίωσε ενόρκως όσα είχε καταγγείλει δημόσια. Δηλαδή ότι στις 6 Απριλίου (τρεις ημέρες πριν τη δολοφονία Γ. Καραϊβάζ) κάποιο πρόσωπο τον είχε ενημερώσει, παρουσία του δημοσιογράφου Βαγγέλη Τριάντη, ότι ο Φουρθιώτης αναζητούσε στο χώρο της νύχτας εκτελεστές για να πυροβολήσουν το σπίτι του προκειμένου να δικαιολογήσει την αφαίρεση της αστυνομικής του φρουράς και επίσης να «χτυπήσουν» δύο δημοσιογράφους εκ των οποίων ο ένας ο Κ. Βαξεβάνης.

Για τις πληροφορίες που δέχτηκαν οι δημοσιογράφοι του Documento, ο Βαγγέλης Τριάντης ενημέρωσε την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών. Η αστυνομία έφτασε στα δύο πρόσωπα από αποδεικτικά στοιχεία που βρήκε σε σάκο που πέταξαν κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τους με την ομάδα ΔΙΑΣ στην Εκάλη.

Προκύπτει ότι τα σημάδια στους κάλυκες από το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στους πυροβολισμούς κατά του σπιτιού του Φουρθιώτη ταιριάζουν με αυτά στους κάλυκες που βρέθηκαν μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς. Το ένα από τα πρόσωπα που κρατούνται φαίνεται ότι ανήκει στην παλιά ομάδα του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού.

https://www.documentonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom