Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Αγία Βαρβάρα: 8 χρόνια στην 15χρονη και στους δύο συγκατηγορουμένους της για τη δολοφονία της μητέρας της

Δεν τους αναγνωρίσθηκε κανένα ελαφρυντικό

Ένοχοι κρίθηκαν και οι τρεις ανήλικοι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 50χρονης μητέρας στην Αγία Βαρβάρα, τον περασμένο Νοέμβριο, με έναν από τους κατηγορούμενους να είναι η ίδια της η κόρη.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα την ενοχή τους και τους επέβαλε όκτω χρόνια σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων, ενώ θα παρακολουθούνται και από ψυχολόγο. 

Η 15χρονη κοπέλα ισχυρίστηκε ότι οι σχέσεις της με τη μητέρα της δεν ήταν καθόλου καλές, ενώ από την πλευρά του ο 17χρονος Ρουμάνος, φίλος της 15χρονης, ισχυρίστηκε ότι το έγκλημα το διέπραξε ο τρίτος κατηγορούμενος. Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε κατά την διαδικασία, το ζευγάρι είχε κανονίσει να σκοτώσει την 50χρονη μητέρα της κοπέλας, αλλά επειδή δεν μπορούσαν, ο Ρουμάνος φώναξε τον Έλληνα φίλο του.

«Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα και τους τρεις ανήλικους κατηγορουμένους με ποινή 8 χρόνια σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων και παρακολούθηση από ψυχολόγους. Σε όλη τη διαδικασία των δυο δικασίμων ο πελάτης μου, ο Ρουμάνος υποστήριξε ότι ποτέ δεν κράτησε το μαχαίρι, με το οποίο δολοφονήθηκε η 50χρονη μητέρα. Θα περιμένουμε το Εφετείο και ως γνωστόν οι ποινές λόγω της ανηλικότητας είναι χαμηλές» είπε στο protothema.gr, ο δικηγόρος του Ρουμάνου κ. Απόστολος Λύτρας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η δίκη για τη δολοφονία της 50χρονης μητέρας από τη 15χρονη κόρη της και δυο φίλους της, στην Αγία Βαρβάρα, ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, κεκλεισμένων των θυρών. Οι τρεις ανήλικοι, η 15χρονη και δυο 17χρονοι, αντιμετώπιζαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η δολοφονία έγινε, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, για χρήματα, με την 15χρονη να κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός και οι φίλοι της να αντιμετωπίζουν την κατηγορία του συναυτουργού. Η δολοφονία είχε γίνει στις 6 Νοεμβρίου 2020 στο σπίτι όπου έμενε η 50χρονη γυναίκα με την 15χρονη κόρη της στην Αγία Βαρβάρα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το έγκλημα έγινε για 10.000 ευρώ από την πώληση του αυτοκινήτου, που ανήκε στον πατέρα και σύζυγο της οικογένειας, ο οποίος όμως είχε φύγει από τη ζωή το 2019. Οι ανήλικοι ήθελαν να αποσπάσουν αυτά τα χρήματα με σκοπό να διαφύγουν στο εξωτερικό, πιθανότητα στη Ρουμανία, από όπου κατάγεται ο 17χρονος. 

Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, η ανήλικη κοπέλα φέρεται να είπε στις αρχές για τη στιγμή της δολοφονίας: «Όταν ήρθαν στο σπίτι, μπήκαν κατευθείαν στο δωμάτιο της μητέρας μου. Επειδή ήξερα τι θα συμβεί έκατσα στο κρεβάτι μου και έτρεμα. Λίγο αργότερα άκουσα τη μητέρα μου να ουρλιάζει και για λίγο ακούγονταν φασαρία. Μετά από λίγο δεν ακούγονταν κάτι. Ήρθαν στο δωμάτιό μου και μου είπαν ότι όλα τελείωσαν. Κατάλαβα ότι η μητέρα μου είχε πεθάνει. Δεν είδα τι έγινε στο δωμάτιο ούτε ήθελα να πάω να δω το πτώμα».

Από την πλευρά του, ο 17χρονος Ρουμάνος φέρεται να έχει πει ότι η 50χρονη ξύπνησε όταν μπήκαν στο δωμάτιο και ο συνομήλικος φίλος του πήγε να φύγει, αλλά εκείνος δεν τον άφησε: «Ξύπνησε και πήγε να φωνάξει βοήθεια. Τότε ο φίλος μου φοβήθηκε και πήγε να φύγει. Τον σταμάτησα. Μαζί του πήγαμε στο κρεβάτι και πίεζα να μην κουνιέται με ένα μαξιλάρι». 

Όσον αφορά το λόγο που το έκαναν αυτό, ο 17χρονος ισχυρίστηκε ότι η 15χρονη δεν περνούσε καλά με τη μητέρα της και σκέφτηκαν ότι έπρεπε να φύγει από τη μέση. «Αυτό που σκεφτόμασταν ήταν να τη σκοτώσουμε και μετά να εξαφανίσουμε το πτώμα της και να πούμε στον κόσμο ότι έφυγε».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η 50χρονη είχε δεχτεί πάνω από πενήντα μαχαιριές κυρίως στην τραχηλική χώρα. Η 15χρονη με τον 17χρονο έφυγαν από το σπίτι για να συλληφθούν δυο ημέρες μετά τη δολοφονία στο Σιδηρόκαστρο Σερρών απ’ όπου είχαν σκοπό να φύγουν στο εξωτερικό.

Λίνα Κεκέση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom