Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Οι διάλογοι-φωτιά του παρουσιαστή με τους δύο συλληφθέντες - Το ανώνυμο τηλεφώνημα στις Αρχές που τον «έκαψε» (βίντεο)


Ποινικές διώξεις για 19 αδικήματα άσκησε ο εισαγγελέας στον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη και στους τρεις συγκατηγορούμενούς του. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι στον εισαγγελέα και πήραν προθεσμία να απολογηθούν το Μ. Σάββατο στον 30ό ανακριτή.

Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν στις 9:30 το πρωί και αμέσως μετά ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση. Νωρίτερα σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη και ακόμη τριών συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωρεία αξιόποινων πράξεων.

Τα στελέχη από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών συνέλαβαν τους τρεις και ακόμη ένα άτομο τη Μ. Τρίτη στο πλαίσιο της έρευνας για τα περιστατικά με πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, στον μαντρότοιχο της κατοικίας του παρουσιαστή αλλά και για την έκρηξη στο γκαράζ του. Κατά την έρευνά τους, τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών διαπίστωσαν την εμπλοκή των κατηγορουμένων. 

Οι κάλυκες τόσο από την επίθεση στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη όσο και από την ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην Εκάλη διαπιστώθηκε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια πως προέρχονται από το ίδιο καλάσνικοφ. 

Ταυτόχρονα βρέθηκε και γενετικό υλικό στο σακίδιο στο οποίο έκρυβε το πολεμικό όπλο πριν από την επίθεση στους αστυνομικούς ο δράστης του περιστατικού στην Εκάλη. Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι τα περιστατικά και η αλληλουχία τους έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας, ενώ φαίνεται πως υπάρχουν κλήσεις και μηνύματα μεταξύ των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από την επίθεση στην ομάδα ΔΙΑΣ, ο Μένιος Φουρθιώτης κάλεσε έναν από τους δράστες. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πριν από την έκρηξη στο γκαράζ της κατοικίας Φουρθιώτη οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν το αυτοκίνητο ενός από τους κατηγορουμένους, ενώ και το κινητό τηλέφωνό του φαίνεται να εξέπεμπε στην περιοχή. 

Ένας από τους συγκατηγορούμενους του παρουσιαστή θεωρείται από τις Αρχές πως έχει σχέσεις με τον κόσμο της νύχτας. Τους καλοκαιρινούς μήνες εργαζόταν ως συνοδός φρουρός σε πρόσωπα επισκέπτες της Μυκόνου. Στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε ξυλοδαρμούς αλλά και σε έκρηξη ΑΤΜ το 2018.

Ο δεύτερος, λόγω σωματοδομής, είχε απασχοληθεί στη φύλαξη του τηλεοπτικού σταθμού στον οποίο εμφανίζεται ο παρουσιαστής, ενώ τώρα που αυτός δεν έχει αστυνομική προστασία, είναι πιθανόν να συμμετείχε στη φύλαξή του όταν η αρμόδια επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να αφαιρέσει την αστυνομική φύλαξη από τον Μένιο Φουρθιώτη. Το αίτημα, μάλιστα, που είχε κάνει ο παρουσιαστής για την επάνοδο αστυνομικών στη φύλαξή του είχε απορριφθεί από το ΣτΕ.

Σύμφωνα με την έρευνα των στελεχών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, ο Μένιος Φουρθιώτης φαίνεται πως ήθελε πάση θυσία να έχει και πάλι αστυνομική προστασία. Και γι' αυτό, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, προσπάθησε να βρει τα άτομα που θα μπορούσαν να κάνουν τις επιθέσεις στο σπίτι του προκειμένου να πιέσει τις Αρχές να του βάλουν και πάλι προστασία. 

Οι πληροφορίες που έχουν και ι μαρτυρίες, τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους κάνουν λόγο ότι ο Μένιος Φουρθιώτης είχε υποσχεθεί από 20.000 ευρώ στον κάθε εμπλεκόμενο από τους δύο. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, στις έρευνες που έκαναν στα σπίτια τους κατά τη σύλληψή τους εντοπίστηκαν 30.000 ευρώ.

Οι διάλογοι-φωτιά του παρουσιαστή με τους δύο συλληφθέντες

Διαλόγους-φωτιά ανάμεσα στον Μένιο Φουρθιώτη και τους δύο ποινικούς που συνελήφθησαν από το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, για το πώς τους έδινε οδηγίες και πώς σκηνοθέτησε τις επιθέσεις στο σπίτι του έφερε στο φως το Mega.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο γνωστός παρουσιαστής φαίνεται πως δεν κατέληξε κατευθείαν στους δύο συλληφθέντες, ώστε να «εκτελέσουν» τους πυροβολισμούς και να τοποθετήσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το σπίτι του, αλλά είχε μία σειρά τηλεφωνημάτων με διάφορα άτομα που κινούνται στον χώρο της νύχτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega, λοιπόν, ο Μένιος Φουρθιώτης είχε επικοινωνία και την ημέρα που οι δύο ποινικοί πυροβόλησαν κατά των ειδικών φρουρών στην Ερυθραία. Εκεί ο παρουσιαστής φαίνεται να έστειλε μήνυμα σε έναν εκ των δύο και τους έγραφε: «Πού είστε; Τι έγινε; Γιατί χαθήκατε;» με τους δύο άνδρες να του απαντούν πως είχαν ένα «εμπόδιο», όπως έγραψαν χαρακτηριστικά. 

Τους απάντησε πως είναι στο πλευρό τους, ωστόσο επέμεινε με σειρά μηνυμάτων, αλλά και τηλεφωνημάτων ότι έπρεπε να εκτελέσουν αυτό που είχαν συνεννοηθεί την ίδια ημέρα. Έτσι 22 ώρες μετά με το ίδιο όπλο, αλλά με διαφορετικό όχημα έφθασαν στο σπίτι του Φουρθιώτη και πυροβόλησαν 13 φορές.

Το ανώνυμο τηλεφώνημα που βοήθησε την ΕΛ.ΑΣ. να «δέσει» την υπόθεση

Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της 21ης Απριλίου φαίνεται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να μπορέσει η αστυνομία να «δέσει» την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη και των δύο ποινικών που έχουν συλληφθεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το διαβιβαστικό της αστυνομίας υπόθεσης, στις 23.16 της 21ης Απριλίου άγνωστος άνδρας κάλεσε με απόκρυψη στην τηλεφωνική σύνδεση του αξιωματικού υπηρεσίας και χωρίς να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του έδωσε κάποια σημαντικά απ' ό,τι φάνηκε στην εξέλιξη της έρευνας, στοιχεία.

«Το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο... με τον κολλητό του», ανέφερε και πρόσθεσε: «Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε…» δίνοντας τρεις αριθμούς κινητών τηλεφώνων. 

Στο διαβιβαστικό της υπόθεσης αναφέρεται επίσης: «Από την εργαστηριακή εξέταση ενός σάκου ο οποίος βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς προέκυψε γενετικός τύπος ο οποίος ταυτίζεται με εκείνον ενός εκ των κατηγορουμένων, ενώ εντοπίστηκε και γενετικό στοιχείο και άλλων ατόμων. 

Πέντε ώρες περίπου πριν το περιστατικό της Ν. Ερυθραίας στις 15 Απριλίου 2021 και 19:39 μ.μ. ο Φουρθιώτης κάλεσε τον ... και συνομίλησαν για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φουρθιώτης επικοινώνησε με τον... Περί την 01:55 τις 16η Απριλίου περίπου μια ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών ο Φουρθιώτης απέστειλε γραπτό μηνύματα στον .... και επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του. Στο μήνυμα του 01:55 αναφέρεται: «Εάν υπάρχει πρόβλημα, πες μου να ξέρω να βοηθήσω».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το διαβιβαστικό προκύπτει ότι ο Φουρθιώτης «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα» (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φυλακή και συνοδεία. 

Για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του». 

Από την εργαστηριακή συγκριτική εξέταση των πειστηρίων δηλαδή τους κάλυκες που βρέθηκαν στο περιστατικό της Ν. Ερυθραίας και στους πυροβολισμούς στην οικία Φουρθιώτη προέκυψε ότι έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο καλάσνικοφ, ενώ τα γενετικά στοιχεία ενός εκ των κατηγορουμένων που βρέθηκαν στο σάκο οδήγησε τους αστυνομικούς συλλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom