Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Σάλος με δήλωση του Μπόρις Τζόνσον: Καλύτερα τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες, παρά lockdown!


Σάλος έχει προκληθεί στη Βρετανία από την αποκάλυψη μίας κυνικής δήλωσης, που φέρεται να έκανε ο Μπόρις Τζόνσον σχετικά με την πανδημία και το lockdown.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, φέρεται να είπε ότι προτιμά να αφήσουν «τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες», παρά να κηρύξει ένα τρίτο lockdown, όπως πρότειναν εκείνη την περίοδο οι ειδικοί.

Την επίμαχη δήλωση έκανε ο Τζόνσον, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια μίας σύσκεψης στην Ντάουνινγκ Στριτ, τον περασμένο Οκτώβριο. «Οχι άλλα γ@μ@μέν@ lockdown, αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες», ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός, έπειτα από την επιβολή του δεύτερου lockdown στη χώρα.

Το δημοσίευμα διέψευσε «κατηγορηματικά» ο Βρετανός υπουργός Αμυνας Μπέν Ουάλας, ο οποίος τόνισε ότι ο Μπόρις Τζόνσον «ήταν προσηλωμένος στην αντιμετώπιση της Covid», ωστόσο, η εφημερίδα επικαλείται αυτήκοους μάρτυρες που επιμένουν στους ισχυρισμούς τους.

Ο ρόλος του πρώην στενού του συνεργάτη

Όλα ξεκίνησαν όταν η Ντάουνινγκ Στριτ κατηγόρησε τον απομακρυνθέντα κορυφαίο πρωθυπουργικό σύμβουλο Ντόμινικ Κάμινγκς για ορισμένες διαρροές σχετικά με τον Μπόρις Τζόνσον. Ο Κάμινγκς, ο οποίος υπήρξε ο αρχιτέκτονας της καμπάνιας του Brexit και το πρόσωπο που βοήθησε όσο κανένας τον Τζόνσον να κατακτήσει τον πρωθυπουργικό θώκο, αρνήθηκε την Παρασκευή ότι είναι η πηγή των διαρροών και ανταπέδωσε λέγοντας ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι ανίκανος και ότι στερείται ακεραιότητας. 

Κατηγόρησε συγκεκριμένα τον Μπόρις Τζόνσον ότι σχεδίασε να ζητήσει από χορηγούς του Συντηρητικού Κόμματος να χρηματοδοτήσουν το όραμα της Κάρι Σίμοντς για την ανακαίνιση της πρωθυπουργικής κατοικίας και χαρακτήρισε τα σχέδια αυτά «ανήθικα, ανόητα, εν δυνάμει παράνομα και σχεδόν σίγουρα κατά παραβίασην των κανόνων της δημοσιοποίησης των πολιτικών δωρεών».

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι όλες οι δωρεές και τα δώρα δηλώνονται κανονικά και ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν χορηγίες προς το κόμμα για την χρηματοδότηση της ανακαίνισης.

Πληροφορίες αναφέρουν όμως ότι ο Κάμινγκς αναμένεται να εκμεταλλευθεί την κατάθεσή του ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Κοινοτήτων τον επόμενο μήνα για να κατηγορήσει τον Μπόρις Τζόνσον για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης. Το Σαββατοκύριακο έγραψε στο Twitter ότι η αποτυχία έγκαιρης εφαρμογής ταξιδιωτικών περιορισμών στη Βρετανία είχε καταστροφικά αποτελέσματα για την χώρα προκαλώντας χιλιάδες θύματα της επιδημίας.

"Ηχητικά ντοκουμέντα"

Μάλιστα, πρόσωπα του περιβάλλοντος του Ντόμινικ Κάμινγκς προειδοποιούν ότι ο πρώην στρατηγικός σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον έχει τις ηχητικές καταγραφές όλων των ευαίσθητων συνομιλιών στην Ντάουνινγκ Στριτ με υπουργούς και αξιωματούχους Συνεργάτης του διαβεβαιώνει ότι φεύγοντας πέρυσι από το πρωθυπουργικό γραφείο πήρε μαζί μεγάλο όγκο ντοκουμέντων, ανάμεσά τους και ηχητικό υλικό.

«Ο Ντομ έχει τεράστιο όγκο ηχητικού υλικού. Είναι τρελοί να ξεκινούν πόλεμο μαζί του γιατί είναι ικανός να υποστηρίξει με αποδείξεις πολλούς από τους ισχυρισμούς του», δήλωσε πρόσωπο του περιβάλλοντος του Κάμινγκς. «Ελεγε στους συμβούλους συνεχώς να κάνουν ηχητικές καταγραφές - συνομιλίες με αξιωματούχους. Εχει επίσης κρατήσει μεγάλο μέρος της αλληλογραφίας του».

Ο Μπόρις Τζόνσον αντιμετωπίζει εδώ και λίγες ημέρες σειρά κατηγοριών στον Τύπο για θέματα που ξεκινούν από την χαώδη, αλλοπρόσαλλη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και φθάνουν μέχρι την χρηματοδότηση της διακόσμησης του πρωθυπουργικού διαμερίσματος, διακόσμηση που ήταν επιθυμία της μνηστής του, Κάρι Σίμοντς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom