Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ο σωματώδης «πιστολέρο» και ο «κασκαντέρ» - Το προφίλ των δύο εκτελεστών


Στο προφίλ των δύο ανθρώπων που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ καταλήγουν οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι έχουν ήδη εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.

του Θεοδόση Π. Πάνου 
Οπως έχει αποκαλύψει το Real.gr, οι ερευνητές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έχουν στα χέρια τους πάνω από 100 βίντεο, τα οποία απεικονίζουν τους δύο εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ να κινούνται με το μαύρο σκούτερ πριν και μετά τη δολοφονία του άτυχου δημοσιογράφου, στην περιοχή κοντά στο σπίτι του.

Μέσα από την ενδελεχή ανάλυση αυτών των βίντεο, και μάλιστα καρέ-καρέ, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών όχι μόνο έχουν καταφέρει να διαπιστώσουν το δρομολόγιο προσέγγισης του «στόχου», αλλά και το δρομολόγιο διαφυγής των εκτελεστών, αμέσως μετά τη δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου. 

Ωστόσο, το πιο σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από τις εντατικές έρευνες είναι ότι οι έμπειροι αστυνομικοί έχουν ήδη κατορθώσει να σχηματίσουν ένα αρχικό προφίλ των δραστών, το οποίο, βέβαια, έχει μπει σε κεντρικό σημείο στο «κάδρο» των ερευνών.

Σωματοδομή

Οσον αφορά τον εκτελεστή, τον άνθρωπο δηλαδή που κρατούσε το 9άρι πιστόλι με τον σιγαστήρα, οι Αρχές θεωρούν ότι έχει σωματοδομή «μπράβου». Ο άνθρωπος που έδωσε τις χαριστικές βολές στον γνωστό αστυνομικό συντάκτη φαίνεται να έχει ύψος 1,85 μ. με 1,90 μ., να είναι σωματώδης, ίσως γυμνασμένος ή σχετικά ευτραφής. Παράλληλα, οι σταθερές και ψύχραιμες κινήσεις του άνδρα που πυροβόλησε και σκότωσε τον Γιώργο Καραϊβάζ αποκαλύπτουν πως ενδεχομένως να έχει πραγματοποιήσει κι άλλες παρόμοιες εκτελέσεις.

Μάλιστα, από ορισμένα χαρακτηριστικά, οι αστυνομικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα πως ίσως είναι άνθρωπος ο οποίος έχει λάβει σχετική εκπαίδευση για τέτοιου είδους «δουλειές»… Στο επίκεντρο των ερευνών, όμως, βρίσκεται και ο οδηγός του μαύρου σκούτερ. 

Οι αστυνομικοί, από τα αλλεπάλληλα βίντεο που έχουν δει, έχουν σχηματίσει την εντύπωση πως πρόκειται για έναν οδηγό-«κασκαντέρ», καθώς δείχνει ιδιαίτερα εξοικειωμένος με το συγκεκριμένο μοντέλο δικύκλου. Σε όλη τη διαδρομή, ο οδηγός επιδεικνύει ιδιαίτερη επιδεξιότητα στον χειρισμό του σκούτερ, αποφεύγοντας γρήγορα τα εμπόδια που τίθενται στην πορεία του από την κίνηση στους δρόμους του Αλίμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για άτομο μετρίου αναστήματος, κανονικού βάρους και σωματοδομής. Επίσης ο οδηγός φαίνεται ψυχρός και αποφασιστικός σε όλες τις κινήσεις του, όπως άλλωστε και ο εκτελεστής. 

Μέσα από αυτήν τη σκιαγράφηση των προφίλ του «κασκαντέρ» και του «πιστολέρο», οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών συγκρίνουν με βιντεοσκοπημένο υλικό που έχουν στα χέρια τους από άλλες δολοφονίες, οι οποίες επίσης αποδίδονται σε «συμβόλαια θανάτου» της Greek Mafia, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν οι δύο εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ έχουν πάρει μέρος και σε άλλες δολοφονίες τα τελευταία τρία χρόνια, περίοδο που ουσιαστικά ξέσπασε ο ακήρυχτος πόλεμος στους κόλπους της νύχτας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον τρεις δολοφονίες που έχουν παρόμοια επιχειρησιακά χαρακτηριστικά με αυτή του γνωστού αστυνομικού συντάκτη έχουν ήδη μπει στο «μικροσκόπιο» των έμπειρων ερευνητών της Ασφάλειας και εξετάζονται με σπουδή, καθώς φαίνεται να υπάρχουν πολλές ίδιες χαρακτηριστικές κινήσεις όσον αφορά τους ανθρώπους που κρατούσαν τα όπλα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom