Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Μπλόκο στα διόδια: Αυξημένη η κίνηση από νωρίς το πρωί - Έλεγχοι παντού (βίντεο)


Αυστηροί είναι από νωρίς το πρωί οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας στους οδηγούς και τους ταξιδιώτες που προσπαθούν να βγουν εκτός Αττικής εν όψει του Πάσχα τόσο στα διόδια της Ελευσίνας, των Αφιδνών και των Μαλγάρων όπως επίσης και σε ΚΤΕΛ και Προαστιακό.

Η κίνηση είναι αυξημένη από νωρίς το πρωί και όπως κάθε μέρα αυτή την εβδομάδα έχουμε και σήμερα πισωγυρίσματα!

Τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας πήραν τον δρόμο της επιστροφής για τα σπίτια τους εκατοντάδες οδηγοί που δεν είχαν τις απαραίτητες βεβαιώσεις μετακινήσεις με τους άνδρες της Τροχαίας να ψάχνουν ακόμη και σε... πορτ παγκαζ για να δουν αν υπάρχουν αποσκευές!

Ήδη παρά πολλοί είναι εκείνοι που έχουν χρησιμοποιήσει διαφορά τεχνάσματα για να βγουν εκτός Αθήνας ακόμη και για λίγες ημέρες είτε χρησιμοποιώντας κάποια βεβαίωση δημοσίου νοσοκομείου ή δηλώνοντας μόνιμη κατοικία στο... χωριό! Το... αρνί ή οι πολλές αποσκευές φυσικά προδίδουν τις προθέσεις τους στους αστυνομικούς.

Με σαρωτές εγγράφων (scanner) γίνονται από χθες οι έλεγχοι των εγγράφων των οδηγών που προσπαθούν να βγουν εκτός Αττικής ενόψει του Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας θα βρίσκονται σε συνεργασία με τους αστυνομικούς στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών μέχρι το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Στόχος των ελέγχων μέσω σαρωτών είναι να βελτιωθεί η δυνατότητα διασταύρωσης των στοιχείων που αναγράφονται στις επιδεικνυόμενες βεβαιώσεις μετακίνησης με την αξιοποίηση κάθε δημόσιας πηγής και δεδομένων.

Φυσικά οι αστυνομικοί από τη Μεγάλη Δευτέρα έχουν ακούσει όλων των ειδών τις δικαιολογίες είτε από οδηγούς είτε από άτομα που επιβιβάστηκαν σε ΚΤΕΛ και προσπάθησαν να «περάσουν» διακριτικά από τον αστυνομικό έλεγχο αλλά χωρίς αποτέλεσμα. 

«Είναι γεγονός ότι ακούμε διάφορες δικαιολογίες αυτές τις ημέρες για μετακίνηση. Είναι κυρίως για ιατρικούς λόγους, για αγροτικές ασχολίες, ή επικαλούμενοι παροχή βοήθειας στους γονείς τους που είναι σε άλλους νομούς», είπε χθες στο MEGA ο αστυνομικός υποδιευθυντής – διοικητής Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ, Γιώργος Μπούσκας. 

Όπως εξήγησε ο κ. Μπούσκας, «ο νόμος είναι σαφής. Εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε στα προηγούμενα διόδια, και αν ελέγχθηκε. Αν δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα όταν φτάσει εδώ, θα γυρίσει πίσω. Είναι σαφής ο νόμος. Δεν μπορώ να ξέρω αν ήταν ελαστικοί οι αστυνομικοί όπου μπορεί να τον σταμάτησαν στη διαδρομή του. Εγώ θα δω τι χαρτιά θα παρουσιάσει και αν έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τα διόδια των Μαλγάρων έχουν σφαλιστεί και δεν περνάει ούτε αυτοκίνητο χωρίς να ελεγχθεί».

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν από την αρχή της εβδομάδας οι έλεγχοι στα διόδια μπορεί να ήταν αυστηροί, ωστόσο πολλοί εκμεταλλεύτηκαν την απουσία αστυνομικών και βγήκαν εκτός Αττικής με άλλους τρόπους. Ειδικότερα πολλοί χρησιμοποίησαν προαστιακό ή τρένο αλλά και αεροπλάνο. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες οι έλεγχοι αναμένεται να εντατικοποιηθούν τις επόμενες ώρες!

Μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη στα διόδια των Μαλγάρων, είχαν περάσει περίπου 9.913 οχήματα προς Θεσσαλονίκη, ενώ 10.379 οχήματα μετακινηθήκαν προς Αθήνα.

Ενδεικτικό είναι πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής, από τις 6:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας , από τα διόδια της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου εξήλθαν 9.188 αυτοκίνητα και εισήλθαν 8.340. Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν δύο παραβάσεις μετακίνησης, ενώ υποχρέωσαν σε αναστροφή 125 αυτοκίνητα, καθώς δεν είχαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, από τα διόδια της Αθηνών - Λαμίας βγήκαν 10.897 αυτοκίνητα και εισήλθαν 8.949. Η Τροχαία βεβαίωσε μία παράβαση και υποχρέωσε 22 οχήματα σε επιστροφή.

https://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom