Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: Οργή στα δικαστήρια - Προσπάθησαν να πιάσουν στα χέρια τους τον δράστη (φωτο)


Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 11.00 έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, κατά την προσαγωγή στον Ανακριτή του 32χρονου που κατηγορείται για το διπλό φονικό στην Μακρινίτσα.

Συγγενείς και φίλοι των δυο αδικοχαμένων παιδιών από την Μακρινίτσα και την Πορταριά είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς περιμένοντας τον δράστη και όταν αυτός βγήκε από το περιπολικό της αστυνομίας ξέσπασαν σε φωνές. 

Φονιάς, φονιάς, σαπίστε τον”, φώναξαν οι συγκεντρωμένοι και προσπάθησαν να πλησιάσουν τον δράστη, αλλά απωθήθηκαν από την ισχυρή αστυνομική δύναμη που βρισκόταν εκεί.

Η προσαγωγή του στα δικαστήρια έγινε από την μπροστινή είσοδο του κτιρίου, επί της οδού Ιωλκού, και αμέσως μετά η πόρτα έκλεισε προκειμένου να μην μπουν στον χώρο οι συγκεντρωμένοι. 

Δείτε τις εικόνες του e-thessalia.gr



Άγνωστες πτυχές του εγκλήματος

Νοσηλευόμενος σε ψυχιατρική κλινική, 25 ημέρες πριν από την τραγική στιγμή του άγριου διπλού φονικού στη Μακρινίτσα, θα έπρεπε να ήταν ο 31χρονος μακελάρης που έσφαξε τα δύο αδικοχαμένα αδέρφια και κατέστρεψε την οικογένεια του Απόστολου Τσάπα, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρο το χωριό.

Ωστόσο, κυκλοφορούσε ελεύθερος, παρά το γεγονός ότι είχε δοθεί εισαγγελική παραγγελία για ακούσια νοσηλεία (περιορισμό του σε ψυχιατρική κλινική χωρίς τη θέλησή του) και επίσης ότι υπήρχαν δύο γνωματεύσεις ψυχιάτρων που ανέφεραν: «Παρουσιάζει παραληρηματική διαταραχή με διωκτικά και διεγερτικά συμπτώματα και ενώ δέχτηκε να έχει τακτική παρακολούθηση, αρνείται επιμόνως να έχει φαρμακευτική αγωγή και η ακούσια νοσηλεία του κρίνεται απαραίτητη».

Για ποιο λόγο η εισαγγελική παραγγελία δεν εκτελέστηκε ποτέ; Για ποιον λόγο το αίτημα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας για ακούσια νοσηλεία δεν προωθήθηκε ποτέ; Τι συνέβη και χάθηκε η επικοινωνία μεταξύ των δύο Υπηρεσιών; Η άτυχη 28χρονη Κωνσταντίνα Τσάπα, η οποία βρήκε φρικτό θάνατο από το μαχαίρι του εν διαστάσει συζύγου της, όπως και ο 30χρονος αδερφός της Γιώργος και η οικογένειά της ζούσαν δραματικές στιγμές από τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε η νεαρή χώρισε με τον δράστη και αναζήτησε καταφύγιο με το αγγελούδι της στην οικογένειά της.

Click4moreΜακρινίτσα: Συγκλονίζει η αρραβωνιαστικιά του Γιώργου μετά το διπλό φονικό που σόκαρε τη χώρα

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, ο δράστης που εντός της ημέρας οδηγείται ενώπιον της δικαιοσύνης, είχε προκαλέσει αλλεπάλληλα περιστατικά σε βάρος της ίδιας και της οικογένειάς της. Μερικές μέρες πριν τη δολοφονία και συγκεκριμένα την 1η Απριλίου το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου σχημάτιζε δικογραφία για φραστικό επεισόδιο και καταγγελλόμενο ξυλοδαρμό σε βάρος του πατέρα των αδικοχαμένων νέων.

Η Αστυνομία τότε τον είχε αναζητήσει, αλλά δεν είχε καταστεί δυνατό να συλληφθεί. Ο δράστης γνώριζε… Ηξερε ότι αναζητείται… Κρυβόταν… Εκτέλεσε στο ακέραιο το νοσηρό σχέδιό του και είχε κανονίσει πού θα βρει διαφυγή, στο χωριό του πατέρα του στον Αγιο Βλάσιο, όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τον περικύκλωναν στα Ανω Λεχώνια.

Click4MoreΡαγίζουν καρδιές οι γονείς των δύο παιδιών – «Να μη βγει ποτέ έξω ο δράστης» (video)

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί του Κέντρου Ψυχικής Υγείας τον είχαν δει άλλες τρεις φορές μετά από την πρώτη, όταν και δόθηκε η εισαγγελική παραγγελία και οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών για εξέταση. Στις 11 Μαρτίου αποφαίνονται ότι χρήζει εγκλεισμού. Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας φέρεται να διαβιβάζει με υπάλληλο το αίτημα στην Εισαγγελία Βόλου. Περίμενε να προωθηθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επικοινωνούσε με τα δικαστήρια τηλεφωνικά και είχε τη διαβεβαίωση ότι θα δινόταν εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό.

Από την άλλη, η Εισαγγελία Βόλου προωθούσε το αίτημα εγκλεισμού προς συζήτηση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στις 17 Μαρτίου με την εικόνα ότι ο δράστης νοσηλευόταν ήδη. Είχε κριθεί ότι χρήζει εγκλεισμού. Είχε δοθεί εισαγγελική παραγγελία για τον ακούσιο εγκλεισμό του από τον Ιανουάριο ακόμη… Οταν δίνεται παραγγελία οι ψυχίατροι οφείλουν εφόσον κρίνουν ότι οι ασθενείς χρήζουν νοσηλείας να κρατούν τους αρρώστους και να μην τους αφήνουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Να ειδοποιούν την Αστυνομία, να ειδοποιούν την Εισαγγελία.

Τι συνέβη και ο δράστης έμεινε ελεύθερος; Η οικογένεια του Απόστολου Τσάπα έχασε για πάντα τα παιδιά της. Το μικρό αγγελούδι της Κωνσταντίνας θα είναι μακριά από τη μητέρα του για μία ολόκληρη ζωή.

Αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτήματα ακόμη και σήμερα που ο δράστης οδηγείται σε απολογία στον ανακριτή Βόλου για τις βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που αντιμετωπίζει.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom