Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Μεγάλη φωτιά στη Σάμο - Κάηκε ένα σπίτι - Σε ύφεση λέει η Πυροσβεστική (φωτο & βίντεο)


Η φωτιά έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση της Σάμου, κοντά στα Κοντακαίικα και στο σημείο βρίσκεται μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής.

Ωστόσο, σύμφωνα με το samiakonvima, στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Η φωτιά εντοπίζεται ανάμεσα σε οικισμούς και συγκεκριμένα ανάμεσα από το Νέο Καρλόβασι, τον ‘Αγιο Ηλία, τα Κοντακαίικα και τις Βρύσες, ενώ μέχρι στιγμής έχει καεί ένα σπίτι σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ενώ αρχικά επιχειρούσαν 26 πυροσβέστες, 4 πυροσβεστικά οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, στη συνέχεια έφτασαν και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη ενώ καταφθάνουν και άλλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην περιοχή υπάρχουν πολλές κατοικίες με αποτέλεσμα και οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής να έχουν βγει για να εμποδίσουν τη φωτιά να μπει στα σπίτια.

Δείτε βίντεο του samosvoice:

Δείτε φωτο από το http://www.samiakonvima.gr/Φωτογραφία: Φώτης Κοντορούδας


 Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Σάμο σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής στις 19:31

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, σε δασική έκταση, στην περιοχή Κοντοκαίικα Σάμου είναι σε ύφεση και συνεχίζουν να επιχειρούν: 
  • 46 πυροσβέστες 
  • 9 οχήματα 
  • και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και πεζοπόρα τμήματα του Ε.Σ., καθώς και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κλιμάκιο ανακριτικών υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, διερευνά τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: