Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Νίκη του Παναιτωλικού με 1 - 0 επί του Απόλλωνα και... ελπίδες για σωτηρία (φωτο & βίντεο)


Ο Παναιτωλικός υποδέχτηκε το απόγευμα στο Αγρίνιο τον Απόλλωνα για την 4η αγωνιστική των play outs σε μία ύστατη προσπάθεια για νίκη και ελπίδες παραμονής στην Α' κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μετά από ένα ματς που δεν ικανοποίησε, αφού οι γηπεδούχοι που είχαν το κίνητρο για τους βαθμούς και την υπεροχή, είχαν και μεγάλο άγχος, αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που και μία ήττα δεν θα τους στοίχιζε ιδιαίτερα, οι Αγρινιώτες πήραν τελικά τη νίκη με αυτογκόλ του Λισγάρα 1 - 0!

Μόλις στο 3' ο Παναιτωλικός είχε μία καλή ευκαιρία για γκολ,αλλά ο Μεντόσα από πλεονεκτική θέση σούταρε ψηλά άουτ....

Το παιχνίδι κυλούσε αργά με ελάχιστες καλές ενέργειες και μακριά από τις δύο εστίες,με πολλά νεύρα, αψιμαχίες και επίσης πολλά λάθη εκατέρωθεν.

Στο 31' ο Απόλλων βρήκε δίχτυα με τον Τομάς Μπετινέλι, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ορθά για επιθετικό φάουλ του Λισγάρα στον Τσότσαλιτς στην αρχή της φάσης.

Στο 38' ο Ντουάρτε προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Βέρχουλστ με γυριστό σουτ, έπειτα από το κόρνερ του Μεντόσα, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ.

Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς γκολ!


Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τον Παναιτωλικό να μπαίνει και πάλι φορτσάτος, αλλά να δυσκολεύεται στην τελική προσπάθεια...

Κι ενώ Παναιτωλικός είχε πάρει τα ηνία στο παιχνίδι και προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με στατικές φάσεις,ο Απόλλων ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο γκολ με τον Σλίβκα στο 49'  να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 61' ο Ιωαννίδης προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Κολ, δίχως να ανησυχήσει τον Κνετ.

Ο Δέλλας βλέποντας την ομάδα του να κινδυνεύει  αντί να απειλεί, προχώρησε στο 64΄ σε τρεις μαζεμένες αλλαγές!

Φρεσκάρισε και ο Χάβος την ομάδα του ρίχνοντας στη μάχη το Ντάουντα αντί του Ιωαννίδη.

Παρά την είσοδο των νέων παικτών ο Παναιτωλικός έμενε στην προσπάθεια χωρίς να μπορεί να ολοκληρώσει μία από τις πολλές φάσεις που δημιούργησε....

Παράλληλα ο Απόλλων έβγαινε μπροστά με αξιώσεις και απείλησε δύο φορές με Ντάουντα και Μπετινέλι...

Ωσπου στο 84' ο Ντάλτσιο έστειλε τη μπάλα στην περιοχή του Απόλλωνα και μετά από κεφαλιά του Ματσόλα και απόκρουση του Βέρχουλστ, ο Λισγάρας με ανάποδο ψαλίδι κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και... 1 - 0 για τον Παναιτωλικό

Εστω κι έτσι ο Παναιτωλικός πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης και ελπίζει στη σωτηρία του, αφού απομένουν τρία ακόμα παιχνίδια, το ένα και τελευταίο εξ αυτών με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.....

Παναιτωλικός: Κνετ, Περέιρα(64' Ντάλτσιο), Κωνσταντόπουλος, Τσότσαλιτς(34' λ.τ. Καρασαλίδης), Ντίας(81' Καρέλης), Εντινγκά, Μεντόσα, Ντουάρτε, Αριγίμπι(64' Μπαρμπόσα) Μανθάτης, Βέργος( 64' Ματσόλα).

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Χουχούμης, Φατιόν, Σλίβκα, Κολ(88' Ρώση), Μπεντινέλι, Φερνάντεθ(78' Μουνιέ), Ιωαννίδης(66' Ντάουντα).
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom