Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Δολοφονία Γ.Καραϊβάζ: Ποιοι και γιατί επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα με σφαίρες;


Χαρακτηριστικά εκτέλεσης περιγράφουν οι πρώτες πληροφορίες για τη δολοφονία ενός από τους παλαιότερους αστυνομικούς συντάκτες, του δημοσιογράφου και εκδότη της ιστοσελίδας αστυνομικού περιεχομένου bloko.gr Γιώργου Καραϊβάζ, σύμφωνα με τις οποίες, δέχθηκε έξι σφαίρες από αγνώστους έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο Γιώργος Καραϊβάζ έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς που δέχθηκε στην οδό Ανίνου στον Άλιμο, έξω από το σπίτι του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δημοσιογράφος δέχθηκε έξι σφαίρες από δύο άτομα που φέρονται να επέβαιναν σε μηχανάκι, που πέρασε από δίπλα του και τον πυροβόλησε.

Όπως αναφέρεται, ο δημοσιογράφος επέστρεφε στο σπίτι του έπειτα από την παρουσία του σε εκπομπή του Star Channel, στην οποία συμμετείχε.

Ο αστυνομικός συντάκτης αρθρογραφούσε στην ιστοσελίδα αστυνομικού περιεχομένου bloko.gr.

Σημειώνεται πως το όνομα του δημοσιογράφου είχε εμπλακεί στη δικογραφία υπόθεσης πολυσχιδούς κυκλώματος διαφθοράς αστυνομικών, δικηγόρων και επιχειρηματιών με τζίρους εκατομμυρίων , μαζί με το όνομα πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ και αρκετών αστυνομικών, με κεντρικό πρόσωπο τον επιχειρηματία, ο οποίος δολοφονήθηκε με τον Οκτώβριο του 2019 σε φανάρι της Λεωφόρου Αθηνών με συνοδηγό μοτοσυκλέτες να τον πυροβολεί 18 φορές με καλάσνικοφ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αξιωματικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής έχουν αναλάβει τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, ενώ όπως αναφέρεται, άνδρες της ασφάλειας αναζητούν υλικό απο κάμερες ασφαλείας.

Σε άρθρο του τότε με τίτλο «Γνωρίζει η ΚΥΠ τους δολοφόνους των Παπαχρήστου-Μάλαμα; “Όχι ρε φίλε…”», σχολιάζοντας το γεγονός της συμπερίληψής του στη δικογραφία, κατέληγε σε υστερόγραφο που ανέφερε πως «Κατανοούμε πως με όλα όσα γράφουμε, απλώς … επιβαρύνουμε τη θέση μας. Ούτως ή άλλως και προφανώς γι αυτό μπήκαμε στη λίστα τους. Δεν θα αποχωρήσουμε οικειοθελώς με κανενός είδους συμβιβασμό ή υποστολή».

Αξίζει να σημειωθεί πως με την αρθρογραφία του το τελευταίο διάστημα ασχολήθηκε εκτενώς με ρεπορτάζ για το παρασκήνιο υποθέσεων όπως οι κρίσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ, η σύλληψη και οι έρευνες στο σπίτι Λιγνάδη, η αστυνομική φρουρά Φουρθιώτη και οι «προνομιακοί συνομιλητές» του εντός αστυνομίας. Μάλιστα, με αφορμή το τελευταίο και τις φρουρές επωνύμων πολιτών, αναζωπυρώθηκε δημόσια αντιπαράθεσή του με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικόνομου, με τον οποίο αντάλλαξαν δημοσίως και εξώδικα. 

Γενικότερα, η ιστοσελίδα του ασχολούνταν συχνά με θέματα διαφθοράς, γεγονός που αποκαλύπτεται και από μία σχετική αναζήτηση σε αυτήν.

Πηγη: Thepressproject

Η ΕΣΗΕΑ καλεί την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσωςτη δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ
Την άμεση διαλεύκανση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ ζητά η ΕΣΗΕΑ από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές. Η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου μετά του Σωκράτη Γκιόλια και δηλώνει ότι «οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές».

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Γιώργου Καραϊβάζ και καλεί την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Υπενθυμίζεται ότι χαρακτηριστικά εκτέλεσης περιγράφουν οι πρώτες πληροφορίες για τη δολοφονία ενός από τους παλαιότερους αστυνομικούς συντάκτες, του δημοσιογράφου και εκδότη της ιστοσελίδας αστυνομικού περιεχομένου bloko.gr Γιώργου Καραϊβάζ, σύμφωνα με τις οποίες, δέχθηκε έξι σφαίρες από αγνώστους έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει συγκλονισμένο από την εκτέλεση του συναδέλφου Γιώργου Καραιβάζ. Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και καλεί την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι:

Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια.

bloko.gr: “Κάποιοι επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα…”

Οι φίλοι και συνεργάτες του Γ.Καραιβάζ, , Σπύρος Λειβειδιώτης και Μανώλης Ασαριώτης, που με τίτλο «ΘΡΗΝΟΣ», αναφέρουν πως «κάποιοι επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα…».

Διαβάστε το κείμενο αναλυτικά:

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του bloko.gr, δεν είναι πια μαζί μας. Κάποιοι επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα, να τον κάνουν να σταματήσει να γράφει τα κείμενά του, με σφαίρες.

Τον εκτέλεσαν μπροστά στο σπίτι του.

Για εμάς, που τα τελευταία χρόνια συνεργαστήκαμε μαζί του, μας καθοδήγησε σε δύσκολες στιγμές, ήπιαμε κρασί παρέα, μας τίμησε με τη φιλία του, οι ώρες είναι πολύ δύσκολες.

από ημεροδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom