Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Νίκη "σωτηρίας" για τον Παναιτωλικό με 1 - 0 στα Γιάννινα (φωτο & βίντεο)


Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχτηκε σήμερα το μεσημέρι στο γήπεδό του τον Παναιτωλικό στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής των play out της Super League,από τον οποίο ηττήθηκε με 1 - 0.

Για τους Αγρινιώτες ο αγώνας ήταν "ζωής ή θανάτου",ενώ για τους γηπεδούχους δεν είχε βαθμολογική σημασία,αφού ήδη είχαν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία και το μυαλό τους ήταν στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό τη Μεγάλη Τετάρτη.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα μπήκε από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι αποφασισμένη να πάρει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς και τα κατάφερε τελικά και πλέον ελπίζει βάσιμα στη σωτηρία της.

Στο 20' γκολ για τον Παναιτωλικό: Επειτα από εξαιρετική σέντρα του Ντάλσιο από τα αριστερά ο Μπαρμπόσα με ωραία κεφαλιά από κοντά βρήκε δίχτυα και... 0 - 1!(δείτε το εδώ)


Στο 21' Πρώτη τελική και για τον ΠΑΣ. Ο Ντομίνγκεθ δοκίμασε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, με τον Κνετ να ελέγχει την πορεία της μπάλας και να μπλοκάρει.

Στο 34' παραλίγο το 0 - 2 για τον Παναιτωλικό: Ο Ντουάρτε έκανε ένα ωραίο γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι,μετά από καταπληκτική προσπάθεια από τα δεξιά του Μανθάτη, ωστόσο ο Λοντίγκιν ήλεγχε την πορεία της μπάλας...

Στο 39' ο Ελευθεριάδης τσίμπησε την μπάλα και την έστειλε στο δοκάρι από πολύ πλεονεκτική θέση, όμως ήταν εκτεθειμένος χωρίς να σηκωθεί το σημαιάκι του βοηθού...

Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τον Παναιτωλικό να προηγείται με 0 - 1.


Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον ΠΑΣ Γιάννινα που ανέβηκε περισσότερο στο γήπεδο και με τον Παναιτωλικό να προσπαθεί να κρατήσει το προβάδισμα στο σκορ που θα του δώσει τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς.

Παρά τις προσπάθειες των παικτών του ΠΑΣ,που είχαν την υπεροχή με την απόλυτη κατοχή της μπάλας, να ισοφαρίσουν, ο Παναιτωλικός κρατούσε γερά στην άμυνα κι έψαχνε την ευκαιρία για αντεπιθέσεις....

Στο 64' ο Αργύρης Γιαννίκης προχώρησε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές δίνοντας πιο επιθετικό τόνο στην ομάδα του που πλέον έπαιζε με δύο φορ.... χωρίς όμως να απειλεί τον Κνετ.

Τα λεπτά κυλούσαν, ο Παναιτωλικός άντεχε την πίεση του ΠΑΣ,ενώ ο Δέλλας πέρασε και τον Ταχάρ στα χαφ για να θωρακίσει περισσότερο το κέντρο και την άμυνά του.

Το ματς ήταν καθαρά τακτικής για τους Αγρινιώτες και διαδικαστικό για τους Γιαννιώτες....

Ο Παναιτωλικός είχε καταφέρει να επιβάλει το ρυθμό του στο παιχνίδι. Έδωσε στον ΠΑΣ την κατοχή της μπάλας, ενώ κατάφερε να καλύψει τους κενούς χώρους και να κάνει δύσκολη τη ζωή των επιθετικών του ΠΑΣ, οι οποίοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Κνετ.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Παναιτωλικό νικητή με 1 - 0 και με τρεις βαθμούς στο τσεπάκι  του!

Πρώτη νίκη φέτος εκτός έδρας του Παναιτωλικού,που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη στην προσπάθειά του για σωτηρία, αφού απομένουν δύο αγώνες με Ατρόμητο στο Αγρίνιο και ΟΦΗ στο Ηράκλειο...

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος (46 Κρίζμαν), Κάργας, Παντελάκης, Σάλιακας, Λιάσος, Ντομίνγκεθ(64' Παμλίδης), Κάστρο, Πήλιος, Ελευθεριάδης(64' Βλάντισλαβ Νάουμετς), Μπρένερ(64' Δούμτσης).

Παναιτωλικός: Κνετ, Μανθάτης(80' Μαλής), Κωνσταντόπουλος, Καρασαλίδης, Ντάλσιο, Ντίας, Εντινγκά, Ντουάρτε(72' Ταχάρ), Μεντόσα(85' Καρέλης), Μπαρμπόσα, Βέργος(80' Ματσόλα).













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom