Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Πέθανε ο προπονητής Αντώνης Γεωργιάδης


Θρήνος στον ελληνικό αθλητισμό και ιδιαίτερα στο χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο Αντώνης Γεωργιάδης,ο Ελληνας προπονητής με τις περισσότερες παρουσίες στους πάγκους των ομάδων της Α' Εθνικής.

Ο εκλιπών υπήρξε ένας από τους κορυφαίους προπονητές που ανέδειξε ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο με θητεία στους πάγκους πολλών ομάδων. Η καριέρα του σταμάτησε άδοξα το 1996, όταν έπεσε θύμα σοβαρού τροχαίου, το οποίο του προκάλεσε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ως παίκτης ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας της Δόξας Δράμας της δεκαετίας του 1950 ενώ ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε πολύ μικρή ηλικία (31 ετών).

Ως τεχνικός βρέθηκε στους πάγκους πολλών ομάδων, όπως του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του Άρη, του ΟΦΗ (1979-80), του Πανηλειακού ενώ διετέλεσε και ομοσπονδιακός προπονητής την τριετία 1989-1992, έχοντας ως απολογισμό 11 νίκες, 9 ισοπαλίες και 10 ήττες. 

Κατέχει το ρεκόρ με τις περισσότερες παρουσίες από οποιονδήποτε άλλον Έλληνα τεχνικό σε πάγκους, συνολικά 586!

Μηνύματα στα socia media από ΟΣΦΠ,ΠΑΟ,ΑΡΗ,ΑΕΚ,ΠΑΟΚ και Αυγενάκη

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τη θλίψη της για το χαμό του Αντώνη Γεωργιάδη, ο οποίος υπηρέτησε τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο, διετέλεσε προπονητής πολλών ελληνικών ομάδων, ενώ βρέθηκε και στον πάγκο της Eθνικής ομάδας για μία τριετία. 

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Αντώνη Γεωργιάδη καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες".

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 

"Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του Αντώνη Γεωργιάδη για την απώλεια του παλαίμαχου προπονητή".

ΑΡΗΣ 

"Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο του Αντώνη Γεωργιάδη, που «έφυγε» σήμερα σε ηλικία 85 ετών. Ο εκλιπών διετέλεσε προπονητής της ομάδας μας τις σεζόν 1982-’83 και 1983-’84 (κατετάγη στην 5η και στην 4η θέση αντίστοιχα του βαθμολογικού πίνακα), ενώ στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου 1984-’85 ο Δραμινός τεχνικός αντικαταστάθηκε από τον Ολλανδό, Τάις Λίμπρεχτς. Ο Αντώνης Γεωργιάδης είχε συνολικό απολογισμό 36 νίκες, 20 ισοπαλίες και 18 ήττες. 

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του. 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…"

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ

«Η οικογένεια της ΑΕΚ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη και παντοτινό σεβασμό τον πρώην προπονητή της ομάδας μας, Αντώνη Γεωργιάδη.

Στη μοναδική του θητεία στον κιτρινόμαυρο πάγκο κάθισε για πρώτη φορά στις 23 Δεκεμβρίου 1984, διαδεχόμενος τον Βέντσελ Χάλαμα, και ολοκλήρωσε τη σεζόν 1984-85 με 12 νίκες, 6 ισοπαλίες και δύο ήττες και την ομάδα μας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Παναθηναϊκό, πίσω από τον πρωταθλητή της σεζόν, ΠΑΟΚ.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Καλό ταξίδι, κόουτς!
Θα σε θυμόμαστε πάντα!»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Αντώνη Γεωργιάδη για τον αδόκητο χαμό του. Καλό παράδεισο».

Η ανάρτηση του Αυγενάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom