Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Μαθητές από τα Άγραφα μετακομίζουν στην Αθήνα για να… παρακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση! (βίντεο)


Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησαν οι κ.κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, δήμαρχος Αγράφων, και Ηλίας Καραγιάννης, πατέρας μαθήτριας στην περιοχή που φέτος δίνει πανελλήνιες, αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή τους με το διαδίκτυο, και τις δυσκολίες που δημιουργεί αυτό στους μαθητές τώρα με την τηλεκπαίδευση.

«Μετά την ανακοίνωσης της ηλεκτρονικής διδασκαλίας ενοχλήσαμε τους αρμόδιους με έγγραφα γιατί τα παιδιά δεν μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά μαθήματα. Την τέταρτη φορά απευθυνθήκαμε στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Εμείς είμαστε 100 οικισμοί στο δήμο Αγράφων. Υπάρχουν χωριά που έχουν ίντερνετ, και χωριά που δεν έχουν.

Από αυτά που δεν έχουν, υπάρχουν και παιδάκια που έρχονται στα κεντρικά σχολεία. Παιδιά που δίνουν πανελλήνιες έχουν φύγει και έχουν πάει στην Αθήνα για να μπορούν να κάνουν μαθήματα με τηλεκπαίδευση. Έχουν περάσει οπτικές ίνες αλλά υπάρχει καθυστέρηση στη σύνδεση των χωριών», εξήγησε ο κ. Καρδαμπίκης.

«Έχω ενημερώσει από την Άνοιξη με επίσημα έγγραφα, και έφτασα και στο γραφείο του πρωθυπουργού. Υπήρξε ενδιαφέρον, και από το γραφείο του κ. Πιερρακάκη και από το υπουργείο Παιδείας, απλά σκοντάφτει πάνω στις εταιρίες. 

Σαν δημοτική αρχή, σε συνεννόηση με την εκπαιδευτική κοινότητα, θα δώσουμε τάμπλετ σε όποιο παιδί δεν έχει, και ψάχνουμε τρόπο να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα αυτά», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η κόρη μου πάει Γ’ Λυκείου. Ίντερνετ δεν έχουμε προσπαθεί ο δήμαρχος να βάλει. Και εμείς αγρότες είμαστε, δεν έχουμε τη δυνατότητα να βάζουμε κάρτες για να κάνει το παιδί μάθημα. Εγώ σαν γονιός είπα στο παιδί να το πάω στην Αθήνα, αλλά και αυτή δεν ήθελε. 

Υποσχέθηκαν ότι κάτι θα κάνουν, αλλά αν δεν γίνει κάτι εγώ θα την πάω στην Αθήνα. Κάνει μαθήματα τώρα με το κινητό. Δεν είναι καλό το δίκτυο. Στο σχολείο που πάει όλα μαζί είναι 27 παιδιά», είπε από την πλευρά του ο κ. Καραγιάννης, πατέρας μαθήτριας της Γ’ Λυκείου στην περιοχή.

«Πιστεύω ότι για αυτά τα λιγοστά παιδιά θα πρέπει να δώσουν δωρεάν οι εταιρίες δορυφορικό ίντερνετ. Μέχρι να μπει το κανονικό», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Καρδαμπίκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom