Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Νέα επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου: Η παράταση του κλεισίματος της αγοράς θα οδηγήσει σε πολλά λουκέτα!!!


Προς: 
Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη 
Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα 
Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη 
Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση

Κοινοποίηση.: 

Βουλευτές Αιτωλ/νίας  - Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας -  Δήμος Αγρινίου - Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας - ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ-  Ομοσπονδίες Εμπορικών Συλλόγων - Ομοσπονδίες - ΕΒΕ Αιτωλ/νίας-Ναυπάκτου-Αμφιλοχίας - Εμπορικοί Σύλλογοι - Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ !!!


Κύριε Πρωθυπουργέ


Για άλλη μια φορά τις τελευταίες ημέρες αναγκαζόμαστε να σας μεταφέρουμε την αγωνία των συναδέλφων Εμπόρων της Πόλης μας, πράγμα που είμαστε βέβαιοι ότι ισχύει για όλους στη χώρα μας, ως προς την εξέλιξη του δεύτερου lockdown. Κυρίως ως προς τον χρόνο της λήξης του αποκλεισμού.


Δεν πρέπει το κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων του Λιανικού Εμπορίου να παραταθεί μετά τις 30 Νοεμβρίου όπως και αρχικά είχε αποφασισθεί, ενώ ταυτόχρονα το ηλεκτρονικό εμπόριο απορροφά όλο τον τζίρο της παραδοσιακής αγοράς. 


Γνωρίζετε πολύ καλά πώς το Λιανικό Εμπόριο είχε κρατήσει υπεύθυνη στάση στην τήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας Υγείας όπως και εσείς με δηλώσεις σας είχατε αναγνωρίσει, τονίζοντας ότι δεν αποτελεί εστία μετάδοσης της πανδημίας. Ο συνωστισμός των αποθηκάριων και των ταχυμεταφορέων έξω από τα e shop αποτελεί εστία μετάδοσης;  


Δεν μπορεί τα καταστήματα του Λιανικού Εμπορίου να είναι κλειστά, όπου άλλωστε η προσέλευση των καταναλωτών σε αυτά είναι μικρή και ελεγχόμενη, ενώ οι Υπεραγορές τροφίμων να είναι ανοιχτές με πολύ μεγαλύτερη προσέλευση και να πουλάνε και συγκεκριμένα διαρκή αγαθά (θερμαντικά , κουβέρτες, κλπ.).Σε αυτές δεν υπάρχει φόβος για την υγεία των καταναλωτών μόνο στα καταστήματα υπάρχει και παραμένουν κλειστά;


Οι ενέργειές σας μας φοβίζουν και έχουν σαν αποτέλεσμα τον πλουτισμό των υπεραγορών και τον αφανισμό  των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 


Είναι πλέον θέμα επιβίωσης των μικρών επιχειρήσεων να ανοίξουν την 1η Δεκεμβρίου έστω και με πιο αυστηρή προσέλευση των πελατών στα καταστήματά μας.


Αντίθετα η λήψη απόφασης για μεταφορά του χρόνου έναρξης λειτουργίας της αγοράς και μάλιστα λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα οδηγήσει σε λουκέτα αρκετούς συναδέλφους μέσα στις γιορτές.


Κύριε Πρωθυπουργέ, γνωρίζετε καλά ότι ένα κατάστημα δεν είναι ακορντεόν για να ανοίγει και να κλείνει όποτε θέλουμε.


Να σας θυμίσουμε ότι σε δηλώσεις σας είχατε τονίσει ότι το κλείσιμο του Λιανικού Εμπορίου θα οδηγήσει σε λουκέτα, σε μείωση δημοσίων εσόδων και σε αύξηση της ανεργίας.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.



          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



          ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ                ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom