Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Δήμος Ζωγράφου: Έτοιμη να ξαναλειτουργήσει η παιδική χαρά της Γαλήνης (φωτο)


Έτοιμη να υποδεχτεί ξανά τα παιδιά του Δήμου Ζωγράφου είναι πλέον η πολύπαθη παιδική χαρά που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Αυξεντίου και Γαλήνης, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής της.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Δήμου ,αλλά και όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την ανάπλαση και αναβάθμιση της Παιδικής Χαράς στη Γαλήνης και Γρηγορίου Αυξεντίου και όντως είναι έτοιμη να υποδεχθεί ξανά τους μικρούς φίλους της πόλης μας με το τέλος της καραντίνας λόγω του κορονοϊού.

Ο εν λόγω παιδότοπος επανασχεδιάστηκε και αντικαταστάθηκαν πλήρως ο εξοπλισμός και τα δάπεδα, προκειμένου να ενσωματωθούν οι απαιτούμενες προδιαγραφές για την ασφάλεια των παιδιών αλλά και να εξασφαλιστεί η απαραίτητη πιστοποίηση.

Ο νέος σχεδιασμός της Παιδικής Χαράς ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις για τη βέλτιστη σωματική και πνευματική ανάπτυξη και κοινωνικοποίηση παιδιών διαφορετικών ηλικιακών ομάδων και διαφορετικών κινητικών ικανοτήτων, αλλά και τη δημιουργία ευχάριστων χώρων αναμονής και ξεκούρασης για τους ενήλικες συνοδούς.

Η παιδική χαρά περιλαμβάνει σύγχρονα όργανα για νήπια και παιδιά όπως το σύνθετο όργανο, μεταλλική κούνια τύπου ''φωλιά" που μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα έως 8 παιδιά, μεταλλική κούνια δύο θέσεων τύπου "π" για νήπια, όργανο περιστροφής και ταλάντωσης, τραμπάλα έξι θέσεων, τραμπάλα παιδιών, δύο τραμπάλες (ελατήρια) "ιππόκαμπος", όργανο περιστροφής και ισορροπίας αλλά και τραπέζια με καθίσματα για 15 άτομα.

Η υλοποίηση του έργου πραγματοποιήθηκε μέσω χρηματοδότησης που έλαβε ο Δήμος Ζωγράφου από το πρόγραμμα "Φιλόδημος ΙΙ " και απευθύνεται σε νήπια και παιδιά ενός έτους έως 12 χρονών.


Το πρωί της Δευτέρας, ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας επιθεώρησε τις εργασίες ανακατασκευής, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Δήμα.


Στόχος του Δήμου Ζωγράφου είναι να υπάρξουν ασφαλείς και πιστοποιημένες παιδικές χαρές σε ολόκληρη την πόλη.








Η παιδική χαρά στην οδό Γαλήνης του Ζωγράφου,εκεί που γίνεται η λαϊκή κάθε Πέμπτη,ήταν κλειστή από το καλοκαίρι του 2019,όταν κάποιοι ανεγκέφαλοι μπήκαν στο χώρο και τα έκαναν γυαλιά καρφιά...


Με την ανακατασκευή της, έστω μετά από ενάμισι χρόνο σχεδόν και την αναμόρφωση και του περιβάλλοντα χώρου η περιοχή έλαμψε κυριολεκτικά.

Πιστεύουμε ότι θα πρέπει η Δημοτική αρχή να βρει κάποιον τρόπο συνεχούς επιτήρησης των χώρων αυτών γιατί είναι κρίμα καινούργιες παιδικές χαρές να καταστρέφονται από κάποιους που δεν έχουν πως αλλιώς να σκοτώσουν την ώρα τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom