Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Οργή λαού στην Αρμενία για τη συμφωνία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ! - «Μπούκαραν» στη Βουλή


Η απόφαση του Νικόλ Πασινιάν να υπογράψει συμφωνία κατάπαυσης πυρός με το Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ήταν μόνο «οδυνηρή» για τον ίδιο. Εξόργισε το λαό της Αρμενίας και εκατοντάδες πολίτες, για να εκφράσουν την οργή αυτή, μπήκαν στη Βουλή της χώρας, στο Γέρεβαν!

Με αυτοκίνητα, με μηχανές με όποιο μέσο μπορούσαν, οργισμένοι πολίτες έφτασαν στο κοινοβούλιο της Αρμενίας για να διαμαρτυρηθούν για τη συνθηκολόγηση με το Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Μια συμφωνία που επιτρέψει στη Ρωσία του Πούτιν και την Τουρκία του Ερντογάν να βάλουν πόδι στην περιοχή.

Click4more: Ναγκόρνο Καραμπάχ: Υπέγραψε τη συμφωνία ειρήνης η Αρμενία! Αναπτύσσουν στρατεύματα Τουρκία και Ρωσία (pics, video)

Το έξαλλο πλήθος φώναζε κατά της συμφωνίας κατάπαυσης πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Συγκεντρώθηκε στη Βουλή μόλις μεταδόθηκε η είδηση για την υπογραφή της συμφωνίας που επικυρώνει τη στρατιωτική επικράτηση του Αζερμπαϊτζάν.

Εκατοντάδες από τους διαδηλωτές μπήκαν στο κτίριο της Βουλής, έσπασαν παράθυρα, «κατέβασαν» κουρτίνες, προκάλεσαν ζημιές.

Η συνθηκολόγηση για το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ χαρακτηρίστηκε «οδυνηρή» από τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος ουσιαστικά παραδέχτηκε πως αναγκάστηκε να συνθηκολογήσει για να τελειώσει η ένοπλη σύρραξη.

Σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε τα ξημερώματα στον λογαριασμό του στο Facebook, ο Πασινιάν επιβεβαίωσε ότι «υπέγραψα κοινή δήλωση με τους προέδρους της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν για τον τερματισμό του πολέμου στο (Ναγκόρνο) Καραμπάχ», χαρακτηρίζοντας το κείμενο αυτό «απίστευτα οδυνηρό για εμένα» όσο «και για τον λαό μας». 

Δείτε εικόνες απ’ όσα έγιναν:

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom