Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Έγκλημα Άγια Βαρβάρα: Το ψυχολογικό προφίλ των φερόμενων δραστών (βίντεο)


Τρία παιδιά. Μια 15χρονη, ένας 16χρονος και ένας 17χρονος. Που φέρονται να έχουν σκεφτεί και εκτελέσει το σχέδιο της δολοφονίας της μητέρας του κοριτσιού. Τι λέει ο δικηγόρος του 16χρονου, κ. Ράπτης στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ένα από τα πιο φρικτά και ασύλληπτα εγκλήματα στα ελληνικά χρονικά. Μια παρέα σκληρών εφήβων που αντί να λειτουργούν όπως όλα τα άλλα παιδιά της ηλικίας τους, φέρονται να έπραξαν το αδιανόητο.

Οι 70 μαχαιριές με τις οποίες φέρονται να έχουν δολοφονήσει οι 3 ανήλικοι την 50χρονη και οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ότι η 15χρονη μαζί με τον 17χρονο φέρονται να είχαν προσπαθήσει να την σκοτώσουν και στο παρελθόν της μητέρα της με δηλητήριο, σοκάρει κάθε γονέα για το τι μπορεί να κρύβει ο ψυχισμός ενός εφήβου…

Κάνεις ωστόσο δεν μπορεί να διανοηθεί ότι ένα παιδί θα μπορούσε να σκοτώσει την ίδια του την μητέρα, σαν ψυχρός εκτελεστής χωρίς κανένα ίχνος συναισθήματος…

Η 15χρονη φέρεται να έχει δολοφονήσει την ίδια της την μητέρα. Μια μητέρα που σφουγγάριζε σκάλες για να τη μεγαλώσει και της είχε δώσει τα πάντα. Στον ψυχισμό της κόρη της, η 50χρονο ήταν ένα εμπόδιο που έπρεπε να εξοντώσει πάση θυσία…

Χθες η 15χρονη και ο 17χρονος σύντροφός της κρίθηκαν και αυτοί προφυλακιστέοι. Όπως και ο 16χρονος φίλος τους, μία ημέρα πριν.

Η 15 χρονη φέρεται να υπέδειξε τον 16χρονο ως τον δράστη της δολοφονίας, λέγοντας ότι τον χρειάζονταν για βοήθεια και πως ο ίδιος επέμενε να λάβει μέρος στη δολοφονία, χωρίς όμως να του έχουν υποσχεθεί κάποιο χρηματικό πόσο ως αντάλλαγμα.

«Μαζί με τον 17χρονο φίλο μου αποφασίσαμε να τη σκοτώσουμε. Επειδή δεν μπορούσαμε να τη δολοφονήσουμε εμείς, φωνάξαμε για βοήθεια τον 16χρονο.Δεν ξέρω πώς αποφάσισε ο 16χρονος να λάβει μέρος στη δολοφονία, αυτός επέμενε να λάβει μέρος. Δεν είπαμε στον 16χρονο ότι θα του δώσουμε χρήματα. Δεν ξέρω γιατί το δέχθηκε. Επέμενε μάλιστα να κάνει το έγκλημα. Μου έστελνε μηνύματα στο Facebook και ρωτούσε “πότε θα γίνει”. Δεν μπορώ να σας δείξω τα μηνύματα γιατί τα έχω σβήσει.»

Στα όσα κατέθεσε προανακριτικά επέμεινε και ο 17χρονος από τη Ρουμανία, υποδεικνύοντας ως δράστη της δολοφονίας τον 16χρονο από το Λουτράκι.

«Εγώ ήμουν στο δωμάτιο που έγινε το έγκλημα. Την 50χρονης δεν τη σκότωσα εγώ. Τη σκότωσε ο 16χρονος.»

Ο δικηγόρος της 15χρονης υπέβαλε στην ανακρίτρια αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και τοξικολογικής εξέτασης.

Ο κ. Αθανάσιος Ράπτης, δικηγόρος του 16χρονου αγοριού, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για το στυγερό αυτό έγκλημα που έχει σοκάρει την ελληνική κοινωνία.

«Έχουμε αλλαγή πλεύσης», ανέφερε ο κ. Ράπτης. «Ισχυρίζονταν ότι το κίνητρο του 16χρονου είναι τα χρήματα. Το είχαν δηλώσει τα δύο παιδιά. Σήμερα λένε δεν ήταν τα χρήματα, “μας παρακάλαγε να δολοφονήσει”. Έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος δεν είχε κανένα λόγο να διαπράξει αυτό το φρικτό έγκλημα το οποίο τα 2 παιδιά διατυμπανίζουν ότι ήθελαν να το κάνουν», σημείωσε.

«Είναι συγκλονισμένος από το γεγονός ότι οι δύο φίλοι του τον ονομάζουν ως αυτουργό αυτού του εγκλήματος. Είναι συντετριμένος και το ομολόγησε στην κυρία ανακρίτρια για το γεγονός ότι χάνοντάς τα δεν έκανε τίποτα για να βοηθήσει αυτή τη γυναίκα, δεν έκανε κάτι να εμποδίσει τις πράξεις των άλλων δύο», πρόσθεσε.

«Είχε φύγει από τους άλλους δύο. Όταν κάποιος τον έχεις δει να διαπράττει αυτό το έγκλημα και σε κοιτάει με το μαχαίρι και σου λέει “τώρα είσαι μαζί μας ε;” μιλάμε για έναν 16χρονο που ως τότε η μόνη παράβαση ήταν ότι έκλεψε δύο σνίκερς και πιάστηκε από τον παντοπώλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom