Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Μπαράζ συλλήψεων μεταναστών και των διακινητών τους σε Κω, Μυτιλήνη και Λευκάδα!


Απίστευτο μπαράζ συλλήψεων μεταναστών, αλλά και των διακινητών τους σημειώνεται καθημερινά σχεδόν απ' άκρου σ' άκρου της Ελλάδας.Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τις τρεις τελευταίες ενημερώσεις (χθες και σήμερα) από την σελίδα του Λιμενικού Σώματος για περιστατικά σε Κω, Μυτιλήνη και Λευκάδα.

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στην Κω με δράση στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στην Κω με δράση στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα - διαμονής τους στην Κω και εν συνεχεία διευκόλυνσης προώθησής τους στην ενδοχώρα (10-11-2020)

Έπειτα από συλλογή νεότερων στοιχείων που ανέκυψαν από τις έρευνες και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, απογευματινές ώρες της 15-11-20, στελέχη του Λιμεναρχείου Κω, με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Κω, της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) και σε συνεργασία με την Β ΄Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου ήτοι το Τμήμα Ασφάλειας Κω και την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε) ΕΛ.ΑΣ, πραγματοποιήθηκε νομότυπη κατ' οίκον έρευνα σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Κω, όπου εντοπίστηκαν εννέα (09) αλλοδαποί, στερούμενοι νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ακολούθησε η σύλληψη της 67χρονης ιδιοκτήτριας της εν λόγω ξενοδοχειακής μονάδας, ενώ στο πλαίσιο αξιοποίησης περαιτέρω πληροφοριών, βραδινές ώρες της 16-11-2020, συνελήφθη έξωθεν της ως άνω εγκατάστασης 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος φέρεται ότι επρόκειτο να προμηθεύσει με πλαστά έγγραφα τους ανωτέρω αλλοδαπούς και να διευκολύνει τη μετακίνησή τους προς την ενδοχώρα. 

Όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο ρόλος του προαναφερόμενου αλλοδαπού στην εγκληματική οργάνωση είναι να προμηθεύει με πλαστά έγγραφα τους παράνομα εισερχόμενους αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Κω, ώστε εν συνεχεία να προωθηθούν στην ενδοχώρα.

Επιπροσθέτως, πρώτες πρωινές ώρες την 16-11-2020, συνελήφθησαν δύο (02) επιπλέον αλλοδαποί ηλικίας 28 και 36 ετών, ενώ αναζητείται και τρίτος 27χρονος αλλοδαπός.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν:

• ο 28χρονος, από στελέχη της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος ΕΛ.Α.Σ. (Ο.Π.Κ.Ε.) της Β' Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου πλησίον της μαρίνας Κω, ο οποίος αναζητείτο στα όρια του αυτοφώρου. Έπειτα από ενημέρωσή του από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής σχετικά με το περιεχόμενο της κατηγορίας εις βάρος του, ο ανωτέρω αντέδρασε και προσπάθησε να διαφύγει, ενώ άμεσα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Ο ρόλος του ανωτέρω 28χρονου στην εγκληματική οργάνωση ήταν να παρέχει πληροφορίες αναφορικά με τις κινήσεις των πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και να συνοδεύει τους παράνομα εισερχόμενους μετανάστες στο λιμάνι, προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο για να εισέλθουν στην ενδοχώρα.

• ο 36χρονος, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Κω, ως ηγετικό στέλεχος της ως άνω εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος επίσης αναζητεἰτο.

Και οι δύο προαναφερόμενοι αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράβαση των άρθρων 187 Π.Κ. ''εγκληματική οργάνωση'', των άρθρων 29 και 30 του Ν. 4251/2014 και του άρθρου 148 Π.Κ. “περί κατασκοπείας”.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Λιμενική Αρχή Κω και την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες του νησιού.

Εντοπισμός και σύλληψη παράνομα εισερχομένων αλλοδαπών και των αλλοδαπών διακινητών τους στη Μυτιλήνη
Στο πλαίσιο διενέργειας περιπολίας στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Στεφάνου ν. Λέσβου, ταχύπλοο σκάφος, προερχόμενο από την Τουρκία, να προσεγγίζει με μεγάλη ταχύτητα τις ελληνικές ακτές και να αποβιβάζει στην ξηρά δύο (02) αλλοδαπούς ενώ στη συνέχεια αναχώρησε με μεγάλη ταχύτητα προς τα έναντι τουρκικά παράλια.

Παράλληλα, στην ανωτέρω περιοχή, κατέφθασε από ξηράς Ε.Ι.Χ. όχημα με δύο (02) επιβαίνοντες, το οποίο, αφού παρέλαβε τους εν λόγω αλλοδαπούς, απομακρύνθηκε αναπτύσσοντας ταχύτητα. Μετά από καταδίωξη που ακολούθησε από περιπολικά οχήματα του Κ.Λ Μυτιλήνης και του Λιμενικού σταθμού Μήθυμνας το ανωτέρω Ε.Ι.Χ. όχημα ακινητοποιήθηκε. 

Ακολούθησε η σύλληψη του 33χρονου αλλοδαπού οδηγού του οχήματος (διακινητής), ο οποίος ήταν ενδεδυμένος με καταδυτική στολή, του 35χρονου αλλοδαπού συνοδηγού (διακινητής) καθώς και δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 29 και 33 ετών, οι οποίοι επέβαιναν στο πίσω μέρος του οχήματος με σκοπό να μεταφερθούν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας και εν συνεχεία στο εξωτερικό, έναντι χρηματικής αμοιβής. 

Οι προαναφερθέντες αλλοδαποί επιβάτες, οι οποίοι είχαν νωρίτερα αποβιβαστεί από το ταχύπλοο σκάφος προερχόμενο από την Τουρκία, στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος κατείχε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Ε.Ι.Χ. όχημα, καταδυτικός εξοπλισμός, μία φωτογραφική μηχανή, έξι (06) κινητά τηλέφωνα καθώς και το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Από την Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης και την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων συνεχίζονται οι έρευνες εις βάθος προς περαιτέρω επεξεργασία-ανάλυση όλων των στοιχείων.

Εντοπισμός και σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης στη Λευκάδα με δράση την μεταφορά μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία


 

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών από τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) και την διεξαγωγή συντονισμένης ευρείας αστυνομικής επιχείρησης των στελεχών της Λιμενικής Αρχής Λευκάδας, του γραφείου ασφάλειας και του σκάφους της οικείας Λιμενικής Αρχής, με την συνδρομή των στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, καθώς και στελεχών της ΔΑΠΘΑΣ, εντοπίστηκε από το περιπολικό σκάφος της Λευκάδας στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά Ακρωτηρίου Δουκάτου ν. Λευκάδας, ιστιοφόρο σκάφος να μεταφέρει παράνομα τριάντα έξι (36) αλλοδαπούς με προορισμό την Ιταλία.

Το ως άνω Ι/Φ σκάφος κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα ν. Λευκάδας με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λευκάδας όπου και κατασχέθηκε, ενώ τρία (03) μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν ως διακινητές και μέλη οργανωμένου κυκλώματος.

Παράλληλα με το προαναφερόμενο Ι/Φ, εντοπίστηκε στην ξηρά και συνελήφθη άλλος ένας (01) αλλοδαπός, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι αποτελεί υψηλόβαθμο μέλος του ίδιου κυκλώματος. Σε νομότυπη κατ΄ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντός της οικίας του από τα στελέχη Γρ. Ασφαλείας Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με την συνδρομή Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Πειραιά και Κλιμακίου ΔΑΠΘΑΣ, εντοπίστηκε και συνελήφθη αλλοδαπός για παράβαση του ν. 4139/13 «Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών» και των άρθρων 216 και 217 του ΠΚ. 

Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:

1. πέντε (05) κινητά τηλέφωνα 
2. έξι (06) κάρτες SIM 
3. τρεις (03) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι 
4. ένα (01) SOFTWARE 
5. ένα (01) CDR AT WORK 
6. δύο (02) φορητές συσκευές αποθήκευσης (USB) 
7. μία (01) πλαστή άδεια διαμονής 
8. μία (01) πλαστή ταυτότητα 
9. ένα (01) ναρκωτικό δισκίο SUBOXONE 8MG/2MG 
10. μία (01) ζυγαριά ακριβείας με δυνατότητα ζύγισης από 0,01 έως 600 γραμμάρια 
11. ένα (01) κυτίο με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους δέκα πέντε και εβδομήντα έξι γραμμαρίων (15,76). 
12. χαρτονομίσματα συνολικής αξίας τεσσάρων χιλιάδων είκοσι ευρώ (4.020) και συγκεκριμένα: τρία (03) χαρτονομίσματα των διακοσίων (200) ευρώ – είκοσι δύο (22) χαρτονομίσματα των εκατό (100) ευρώ – είκοσι τέσσερα (24) χαρτονομίσματα των πενήντα (50) ευρώ – ένα (01) χαρτονόμισμα των είκοσι (20) ευρώ.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης από την Λιμενική Αρχή Λευκάδας και σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας, αναγνωρίσθηκε και ταυτοποιήθηκε ο οδηγός λεωφορείου, ο οποίος αναζητείται, καθώς και το λεωφορείο που μετέφερε παράνομα τους μετανάστες στο σημείο φόρτωσης που επρόκειτο να επιβιβαστούν στο ιστιοφόρο σκάφος.

Από τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων διερευνάται η συμμετοχή περαιτέρω εμπλεκομένων μελών του κυκλώματος τόσο στο εσωτερικό της Χώρας όσο και στο εξωτερικό και διενεργείται η εις βάθος επεξεργασία – ανάλυση όλων των στοιχείων, καθώς διαφαίνεται ότι οι συλληφθέντες δρούσαν στο πλαίσιο ενός ευρύτερου οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών με σκοπό το παράνομο κέρδος, θέτοντας τη ζωή των μεταφερόμενων σε κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom